Sudjelujući na proslavi Dana Odjela za psihologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić najavio je skorašnji ponovni pohod tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića Hrvatskoj, i to od Zadra, preko Splita, Dubrovnika do njegove rodne Boke kotorske.

Mons. Puljić čestitao je Odjelu za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta njihov dan istaknuvši kako mu je jako drago da se Vijeće Odjela za psihologiju odlučilo za sv. Leopolda Bogdana Mandića kao svojeg zaštitnika koji je bio “apostol ispovjedaonice i najbolji poznavatelj ljudske duše”.

Leopold Mandić jedno je vrijeme djelovao i u hrvatskim krajevima, i to kao poglavar (gvardijan) samostana Gospe od Zdravlja u Zadru. Svega nekoliko dana tijekom 1923. godine djelovao je i u Rijeci. No, najduže je boravio u Padovi (od 1906. pa do smrti 1942.) prvenstveno kao ispovjednik.

Njegovo je tijelo prošle godine u Zagreb stiglo 13. travnja, te je na čašćenje bilo izloženo u njemu posvećenoj crkvi u Dubravi. Mnogobrojni vjernici pohodili su crkvu kako bi vidjeli relikvije hrvatskog sveca, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Bitno.net