Foto: news.va

“Papa Franjo blagoslovio RFID čipove”, naslov je teksta koji je danas objavio jedan hrvatski internetski portal i u kojem se prenose tvrdnje američkog National Reporta kako je Papa RFID tehnologiju opisao kao “blagoslov dan od Boga”.

U tekstu o kojem je riječ piše:

“Papa Franjo se u svom regularnom javljanju građanima prije dva tjedna osvrnuo na ugradnju implantanata koji su najavljeni za cijeli svijet. Ta ugradnja i čipiranje čovječanstva u ljudima pobuđuje strah, poglavito kršćana jer je u Bibliji, točnije u Knjizi otkrivenja najavljen Žig zvijeri, o čemu smo dosta pisali. No, papa Franjo ne slaže se sa strahom kršćana te govori kako je RFID tehnologija izvanredan potencijal kojim raspolaže čovječanstvo.”

Papa Franjo je, tvrdi hrvatski portal, rekao:

“Temeljito smo pregledali sve spise i ja zaista mogu reći kako nema ništa sotonsko u njima. Oni su zapravo dar od Boga kako bi se riješili mnogih svjetskih zala.”

Ovakav tekst s ovakvom opremom, naravno izazvao je reakcije na internetu, ali ono što je netko propustio napomenuti jest da je National Report, kojeg je hrvatski portal uzeo kao vjerodostojan izvor, SATIRIČNA internetska stranica, jedna od onih kojih je sve više na internetu i koje izmišljenim vijestima žele izazvati provokaciju i humor (ovdje je riječ o liberalima koji se poigravaju s političkim “mitovima” američke desnice).

Za otkriti da je riječ o satiričnoj stranici novinaru portala bilo je dovoljno baciti pogled na ostale naslove na National Reportu.

“Obama izbacuje natpis “U Boga vjerujemo” s novčanica već 1. srpnja” ili “Liberali optuženi da su potpalili požare u Kaliforniji kako bi promovirali globalno zatopljenje” ili “Španjolska podržala rusko cjepivo protiv homoseksualnosti”.

Dakle, tvrdnja da je papa Franjo podržao čipiranje ljudi jest lažna, satirična informacija koja je u Hrvatskoj prenesena kao vjerodostojna i istinita, zbog pogreške, neprofesionalnosti ili nečega trećeg.

G. An. | Bitno.net