miroslav bulesic 1

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Pula postavili su 21. kolovoza veliku sliku budućeg blaženika Miroslava Bulešića na kulu srednjovjekovnog kaštela obitelji Morosin-Grimani u Svetvinčentu, rodnoj župi blaženika, u kojoj je 1943. bio zaređen za svećenika i u kojoj je služio svoju prvu misu. U župnoj crkvi u Svetvinčentu nalazi se i blaženikov grob, a u mjestu se može pogledati i memorijalna zbirka njemu u čast.

Prije nekoliko dana na inicijativu Pastoralnoga vijeća župe u Lanišću postavljen je natpis ponad ceste prije ulaska u selo iz pravca Lupoglava: Dani mučeništva Miroslava Bulešića, 22. – 25. kolovoza 2013. “Moja osveta je oprost”. Na poleđini koja je vidljiva u smjeru Lupoglava kada se napušta selo ističe se refren Načinovićeve pjesme posvećene Miroslavu Bulešiću: “Blaženi Miro o podaj nam snage, Božanske ljubavi čuvaj nam žar”.

[facebook]Želiš li čitati samo bitne informacije, klikni Like![/facebook]

“Dani mučeništva Miroslava Bulešića” zamišljeni su kao duhovna priprema za proslavu beatifikacije Miroslava Bulešića, kao spomen dan njegove mučeničke smrti 24. kolovoza 1947., kao prigoda da se s njegovim likom i djelom upozna što širi krug vjernika, te da istina o događajima “krvave krizme” u Lanišću podastre javnosti.

“Dani Miroslava Bulešića” u Lanišću i Svetvinčentu bit će u duhu pokorničkog bogoslužja s pozivom na oprost i opraštanje, kao što nam je naš budući blaženik svojim primjerom svjedočio i zapisao u svojoj duhovnoj oporuci: “Svima pitam oproštenje. A moja osveta je oprost” – što je ujedno i geslo same beatifikacije.

(ika/bitno.net)