Sudbina križa s južnog tornja zagrebačke katedrale bila je jedna od tema današnjeg obraćanja kardinala Bozanića javnosti i medijima.

Još se ne zna gdje je završio križ koji se odlomio s južnog tornja zagrebačke katedrale. Informacija je to koju je danas s javnošću i medijima podijelio kardinal Bozanić u svome obraćanju povodom jučerašnjeg potresa.

Govoreći o oštećenjima na katedrali Kardinal je rekao kako se čini kako katedrala nema velikih unutarnjih oštećenja, ali je znatnu štetu pretrpio južni toranj. S njegovog je vrha, kako je jasno vidljivo, uslijed potresa otpao i križ, koji još uvijek nije pronađen.

“Najviše je stradao južni toranj. Nije samo otpao križ, nego se i desetak metara ispod sve slomilo i razbilo. Križ još nismo našli. Ne znamo je li ispod kamenja ili u krovu Nadbiskupskog dvora. Puno je kamenja i puno je materijala oko katedrale”, rekao je Bozanić.

Križ s vrha katedrale bio je jedna od tema medijskih napisa protekla dva dana. Neki su mediji, uključujući naš, pozivajući se na izvor iz Nadbiskupije izvijestili kako je križ pao na krov Nadbiskupskog dvora te ga probio, dok su drugi išli i korak dalje, tvrdeći kako je križ završio ispred vrata Kardinalove sobe.

Ipak, kako stvari stoje, mjesto pada križa još je uvijek nepoznato.