U srijedu 22. rujna započinje jesenska kampanja inicijative 40 dana za život koja će obuhvatiti 34 grada i 36 mjesta bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja.

Početak će biti obilježen i svečanim marijanskim procesijama za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu. Prva od njih održala se u Slavonskom Brodu 15. rujna. Od ukupno desetak procesija, najviše se sudionika očekuje u Zagrebu 20. rujna. Procesija počinje u 18:30 sati i kretat će se od Kamenitih vrata preko glavnog zagrebačkog trga te ulicama centra grada sve do dvorišta bazilike Presvetog Srca Isusova, gdje će u 20 sati biti i sveta misa. Za sada se zna da će se procesije održati i u Virovitici, Đakovu, Bjelovaru, Osijeku, Splitu i Križevicima.

Djelovanje udruge Hrvatska za Život sada je prisutno i u Umagu te Pakracu. Po prvi puta vjernici iz Umaga će organizirati miroljubivo bdjenje pred svojim domom zdravlja dok će se u Pakracu u sklopu župe Uznesenja Blažene Djevice Marije 10. listopada održati dan života te nekoliko molitvenih susreta kroz period od 40 dana, odnosno do 31. listopada kada kampanja završava.

Udruga je, podsjetimo, najavila daljnje širenje Hrvatskom. Cilj je otvoriti još Centara za život (sada ih u sklopu Udruge djeluje pet). U vrijeme poznatog lockdowna zbog pandemije Udruga je otvorila četiri centra za život. „Kada su mnogi zatvorili vrata, mi smo svoja otvorili, otvorili za one najnezaštićenije“, rekao je predsjednik Udruge Ante Čaljkušić.

„Pobačaj je najveći problem današnjice, a roditelji i njihova nerođena djeca najpotrebniji su naše zaštite. Učinimo sve da se u Hrvatskoj svako začeto dijete rodi“, rekla je i Petra Milković, izvršna direktorica Inicijative i pozvala na uključenje u kampanju: „Ove jeseni službeni zaštitnik kampanje je sv. Mihael Arkanđeo. Izađimo zajedno s njime na ta tužna mjesta na kojima majke i očevi gube svoje dostojanstvo, na kojima se usmrćuju djeca, na kojima duše medicinskog osoblja koje sudjeluje u pobačajima gube svoj sjaj.“

Sve informacije o nadolazećoj kampanji možete pratiti na www.40danazazivot.com.