Budući da nam se bliže blagdani, tradicionalno vrijeme darivanja u kojem kupujemo poklone za najmilije, duboko smo uvjereni da je bitno da se u tom periodu, osim primanja i davanja materijalnih poklona, sjetimo i davanja pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Poimanje blagdana kroz plemenita i altruistička djela čini nas boljim ljudima i predstavlja ispunjene i radosne trenutke u životu.

Pravi smisao radosti darivanja kroz pomaganje drugima zavladao je zadrugom socijalnog poduzetništva „Pontes Salutis“ (Mostovi spasa), pokrenutoj na inicijativu Zajednice Cenacolo, a njihova je suradnja iznjedrila blagdansku ponudu koja se temelji na želji da se pomogne ljudima u potrebi unutar same zajednice.

Zadruga „Pontes Salutis“ i Zajednica Cenacolo pripremili su humanitarnu blagdansku ponudu u čijoj su pripremi i izradi s velikom pažnjom i puno truda i ljubavi sudjelovali članovi zajednice Cenacolo. Naime, riječ je božićnim košaricama dobrih djela.

Postoje 3 vrste košarica – crvena, srebrna i zlatna, a svaka sadrži 12 unikatnih ukrasa za božićno drvce te jednu veliku kuglicu. Košarice su ručno rađene i 100 % su hrvatski proizvod, a cijena jedne iznosi 200 kuna.

Njihovom kupnjom podržavate Zajednicu Cenacolo u kojoj se mladi kroz rad oporavljaju od problema ovisnosti, a sredstva prikupljena prodajom ovih košarica namijenjena su izgradnji kuće zajednice tik uz Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu, čime štićenicima zajednice pomažete u izgradnji novog objekta, utočišta koje štiti od ovisnosti i pruža duhovnu podršku te vraća volju i radost života.

Projekt „Aljmaš“ nastao je iz potrebe za novim prihvatnim centrom Zajednice Cenacolo. Kraj projekta i useljenje u objekt očekuje se u proljeće 2019. godine.

Stoga, pozivamo Vas da se za vrijeme Adventa, u kojem se pripremamo i iščekujemo Božić, probudite i unesete blagdanski duh u svoje okruženje i domove. Poklonite košarice dobrih djela i pomozite da mladi štićenici zajednice Cenacolo pronađu put iz tame u svjetlo – i da izgradnjom kuće u Aljmašu izgrade i bolji život!

Košarice možete naručiti na broj telefona: 0997323237

Zajednica Cenacolo – Zadruga Pontes Salutis | Bitno.net