Prema posljednjim informacijama iz Đakova, od 140 uzetih uzoraka jučer navečer stigli su rezultati za polovicu testiranih. Od 70 uzoraka krizmanika, tri su pozitivna.

“Neslužbeno se doznaje kako je od 140 jučer uzetih uzoraka obrađeno oko 70, a tri su nalaza pozitivna. Za ostale se očekuje da će biti obrađeni do ponoći. Očekuje se da će biti novih, pozitivnih nalaza. U Đakovo dolaze dva tima epidemiologa iz Slavonskog Broda i Virovitice. Od ponedjeljka je uzeto 630 uzoraka, 500 obrađeno, 115 pozitivno. Karantene za Đakovo neće biti, a sutra će se znati koje će to mjere biti. Iz gradskog stožera kažu da je oko 20 posto Đakovčana u samoizolaciji”, javlja HRT.

Testirane osobe prisustvovale su krizmi koju je predvodio mons. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup u miru koji je također zaražen koronavirusom.

Čelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović istaknuo je jučer na konferenciji za novinare kako su “na području Osječko-baranjske županije trenutno aktivna 143 slučaja, od kojih je 113 u Đakovu i dva u Đakovačkim Selcima”.

“U samoizolaciji je 1188 osoba, 285 više u odnosu na subotu. Policija je obavila 17 provjera krši li se propisana mjera samoizolacije, tri na dojavu građana, no sve su osobe bile na prijavljenim adresama.”

Prema posljednjim podacima, ukupan broj trenutno oboljelih na području Hrvatske je 435. Nijedan pacijent nije na respiratoru.

Dodajmo kako su u dogovoru s Đakovačko-osječkom nadbiskupijom odgođena sva krizmanička i prvopričesnička slavlja. Svete mise i dalje će biti otvorene za javnost, ali uz dodatne mjere opreza.