Na Hrvatskom katoličkom radiju počelo je emitiranje prigodnog ljetnog programa pod nazivom „Ljeto na HKR-u“. Uz kratke vijesti i servisne informacije, točno u 15 sati svakoga dana djelatnici HKR-a sa slušateljima će moliti krunicu Božjeg milosrđa, kratku desetominutnu dnevnu pobožnost kao podsjetnik koliko nam je potreban Bog i Njegovo milosrđe.

Jedna od najstarijih emisija HKR-a „Sutra je Dan Gospodnji“ koja je mala radio-priprema za nedjeljno euharistijsko slavlje emitirat će se tijekom ljeta u novom terminu subotom u 20 sati.

„HKR će i ljeti biti svojevrsni vjerski vodič. Naše slušatelje aktivno ćemo pratiti na godišnjem odmoru duž jadranske obale od Istre do Dubrovnika jer je sve više onih koji uz fizički traže i duhovni odmor, a to su prepoznali mnogi svećenici organizirajući u svojim župama duhovne programe i cjelonoćna euharistijska klanjanja“, istaknuo je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Uz redovite rubrike duhovnih misli, Hrvatski katolički radio, kao neprofitni radio s nacionalnom koncesijom, redovito će pratiti „Vijesti iz života Crkve“, a ljeti će se „Kulturne minute“ emitirati svakoga radnoga dana i u 20 sati. Program će i dalje obilovati najkvalitetnijom domaćom i stranom duhovnom, popularnom i sakralnom glazbom, a svakoga dana od 22:30 slušatelji će moći uživati u koncertima. Na valovima HKR-a kasnovečernji sati bit će rezervirani za koncerte duhovne, klasične ili pop-rock glazbe kao što su Progledaj srcem, Kamenita vrata, zbora Izvor, Tereze i Olivera iz Olympije, Prljavog kazališta, Marka Perkovića Thompsona i mnogih drugih, dok će subotnja večer biti u znaku mjuzikala kao što su Jalta, Jalta, Jesus Christ Superstar, Mamma Mia, Gubec-beg i ostale…

Uz puno dobre glazbe iz svih krajeva Hrvatske, tijekom dana i ljetnih večeri slušatelje očekuju reprize emisije „Zašto vjerujem“ i „Od Krista pozvani“ – svjedočanstava svećenika i poznatih osoba iz svijeta sporta, kulture i umjetnosti u kojima će slušatelji moći preispitati razloge vlastite vjere i naći nove poticaje.

Omiljena “Kava s Doricom” koju sa slušateljima pijemo već 21 godinu, tijekom ljeta može se poslušati i navečer u 21 sat. Neka vrijeme odmora bude ispunjeno dobrim sadržajima koji će nas obogatiti.

Nadahnite se, informirajte i zabavite uz “Ljeto na HKR-u”!

Bitno.net