1965658_1521526048088484_6130612902552157816_o

Kršćanski klub inRI započeo je s radom u listopadu 2014. Kako nam kaže voditeljica kluba Milena Žitinić, predznak kršćanski klub ima iz razloga što je program koji se u klubu odvija blisko vezan uz kršćansku tematiku.

“Otvorenje je bilo jako svečano i dobro posjećeno, uz blagoslov za uspješan početak generalnog vikara riječke nadbiskupije mons. Emila Svažića započeli smo s radom”, kaže Žitinić.

Ideja o postojanju ovakvoga mjesta živjela je u mnogim srcima i mislima tijekom godina a za realizaciju su se odvažile dvije riječke obitelji – supružnici Žitinić i Perković. Ono po čemu se ovo mjesto razlikuje od svih drugih mjesta za izlazak je u tome što je sve protkano duhovnom tematikom. Izbor glazbe je duhovna domaća i strana kršćanska glazba u svim žanrovima i dobro probrana kvalitetna svjetovna glazba. Koncept uređenja interijera također odiše duhovnom tematikom i prikladan je za održavanje izložbi. Tako je od otvorenja u klubu postavljena izložba fotografija patera Ivana Vinkova, te izložba slika i skulptura akademske slikarice i kiparice gđe.Edith Merle.

Klub radi četvrtkom, petkom i subotom od 18 sati pa do tri sata ujutro. Ostalim danima postoji mogućnost najma kluba za razna događanja, primjerice prezentacije inicijativa, proslave rođendana, godišnjice mature i sl.

10887381_1566183176962035_6746100056973196589_o

Iz tjedna u tjedan u klubu gostuju zanimljivi izvođači s kršćanske glazbene scene, a kako Milena Žitinić kaže – posebno se trude dati priliku novim, mladim izvođačima koji se tek afirmiraju i budući da svoj maksimum daju u izvođenju duhovnih pjesama to je jedino mjesto u Rijeci gdje mogu svirati bez zadrške i kompromisa.

“U posljednja četiri mjeseca rada kluba iskustva su izuzetno pozitivna i naši se posjetitelji počinju uključivati u sukreiranje programa. Tako je bilo već nekoliko zanimljivih događanja gdje bismo istaknuli „Ri Stream“ kao događaj koji okuplja u organizaciji tri protestantske crkve (baptisti, pentekostalci i adventisti) i katolike gdje je naglasak stavljen na slavljenje Gospodina i na evangelizaciju. Konstantno se kroz događanja u klubu provlači i humanitarni moment kada pokušavamo aktualizirati socijalno osjetljive teme na način da se kroz neko vrijeme prikupljaju donacije za određenu namjeru, pa smo tako kroz cijeli dvanaesti mjesec prikupljali donacije za udrugu „Betlehem“. Ugostili smo i djecu korisnika riječke Socijalne samoposluge gdje smo im uz prigodan program podijelili darove za Božić koje su donirali naši sugrađani”, rekla nam je Milena Žitinić.

Jednom mjesečno u klubu su večeri salse kada plesna škola Salsero animira rasplesanu večer. Svake subote za najmlađe posjetitelje klub organizira dječji disco gdje se uz animatora roditelji i njihova djeca mogu zabaviti uz prikladne dječje pjesme, razne igrice, light show, balone od sapunice koji ispune klub.

foto2

“Želja nam je da klub postane mjesto susreta gdje će se na jednom mjestu susresti različiti ljudi ali da se svi osjećaju kao ljubljena djeca Božja. U klub su apsolutno svi dobrodošli. Mjesto je to koje ruši mnoge predrasude”, poručuje voditeljica kluba Milena Žitinić i najavljuje neka od važnijih događanja koja slijede:

“Na prvi dan proljeća 21. ožujka pripremamo zanimljiv program uz performans koji je pripremio evangelizacijski tim, svjedočanstvo vjere don Vjeke Đapića i nastup benda ‘Assunta’. Nadalje, 26. ožujka pripremamo prezentaciju knjige o Kristovim relikvijama „Svjedoci otajstva“ uz pripadajuću izložbu fotografija i zanimljive goste, u organizaciji Akademskog katoličkog društva „Jeronim“ i Poljske kulturne udruge “Fryderyk Chopin”. A u subotu 28. ožujka u klubu nastupaju redovnice Milosrdne sestre sv. Križa koje će svojim talentima posvjedočiti svoju vjeru. Nakon korizme krenut ćemo u nešto jačem ritmu pa tako očekujemo gostovanja nekoliko jako dobrih bendova, kako s duhovne tako i sa svjetovne glazbene scene. Koncerti će biti humanitarni i prikupljat ćemo novac za potrebe otvorenja prve katoličke osnovne škole u Rijeci.”

Milena Žitinić napominje i kako je klub tiskao majice s inRi dizajnom koje se mogu naručiti u klubu ili preko Facebook stranice kluba, te najavljuje kako će na proljeće biti organizirana i modna revija na kojoj će biti predstavljena kolekcija.

Bitno.net