Klik

Čitati Bibliju – temelj je inicijative Katoličke crkve pod nazivom „nova evangelizacija“. Kako  bi Božja riječ bila što dostupnija, na ideju Zagrebačke nadbiskupije osmišljena je web stranica „Evanđelje po Marku“ koja sadrži ulomak iz Markova Evanđelja za svaki dan u korizmi.

Budući da je prema liturgijskom kalendaru određeno da se je došao red na Markovo Evanđelje, u korizmi će se tijekom 40 dana, a u sklopu europskog projekta „Misije u gradovima“ koji se održava i u Zagrebu, u zagrebačkoj katedrali redovito čitati i tumačiti upravo Evanđelje po Marku.

U pismu upućenom vjernicima Zagrebačke nadbiskupije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je vjernike da se srijedom navečer, u 19 sati, odazovu na zajedničko čitanje Evanđelja po Marku u zagrebačkoj prvostolnici.

Kardinal je napose preporučio mladima da u korizmi pročitaju Evanđelje po Marku, svaki dan po jedan odlomak, te razmisle što njima Bog po tim riječima govori.

“Slušanje Božje riječi važna je sastavnica korizmenog hoda. To je ujedno lijepo iskustvo da se posvijesti da se na različitim jezicima diljem Europe čita isto Evanđelje, ponire u isti sadržaj, uzajamno očituje jedinstvo i potpora. Radosna je vijest riznica odgovora na sva najvažnija ljudska pitanja, u svim životnim prilikama i neprilikama.” (Iz Pisma kardinala Bozanića prigodom održavanja inicijative Misije u gradovima).

Laudato.hr