Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske gospodin Andrej Plenković obišli su u četvrtak 30. travnja 2020. godine u popodnevnim satima zagrebačku katedralu i Nadbiskupijski dvor, te se zadržali u razgovoru u prostorima ureda Zagrebačkog nadbiskupa, Kaptol 29, javio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

O oštećenjima u katedrali gospodina Plenkovića upoznali su mons. Ivan Hren, predsjdenik Odbora za obnovu katedrale te ing. Damir Foretić, nadzorni inženjer i projektant obnove katedrale. Kardinal Bozanić istaknuo je plan Nadbiskupije da se u katedrali učine potrebni radovi kako bi se što prije omogućilo sigurno okupljanje vjernika na liturgijskim slavljima.

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Nakon obilaska katedrale kardinal Bozanić i predsjednik Vlade uputili su se u Nadbiskupski dvor. O razmjerima stradanja zgrade Nadbiskupiskog dvora gospodina Plenkovića upoznali su preč. Ivica Budinšćak, upravitelj Dvora, te nadzorni inženjer na sanaciji Nadbiskupskog dvora i Nadbiskupskog duhovnog stola dipl. ing. Boris Blažević.

U razgovoru po završetku obilaska kardinal Bozanić i premijer Plenković osvrnuli se na zahtjevan zadatak obnove stradalih objekata u potresu u Zagrebu. Posebno su naglasili hitnost pomoći obiteljima koji su ostali bez doma. Istodobno su se osvrnuli na aktualno stanje usporavanja zaraze bolesti COVID – 19 te naglasili potrebu odgovornog postupanja svih društvenih čimbenika u procesu postepene normalizacije života.

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Bitno.net