MladiFoto: IKA
Na misnom slavlju okupili su se mladi iz Remetsko-sesvetskoga arhiđakonata, mladi Karmela i članovi Katoličke odbojkaške lige, predvođeni župnicima i kapelanima. U uvodu u misno slavlje povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije Ivica Budinšćak istaknuo je kako mladi, potaknuti inicijativom “Misije u gradovima”, hodočasteći u prvostolnicu žele krenuti u osobnu misiju kako bi bili osnaženi Kristovom riječju i zajedništvom Crkve te taj radosni susret mogli posvjedočiti i drugim mladima.

U homiliji-katehezi kardinal Bozanić istaknuo je kako u odlomku iz Evanđelja Isus objavljuje Boga koji je ljubav, koji voli čovjeka, svakoga čovjeka. “Božja ljubav se u najvećoj mjeri očituje kad je Njegov Sin bio uzdignut na drvo križa. S jedne strane ga je mržnja razapela, a s druge strane Bog u tome očituje koliko ljubi čovjeka. Tako je Isus znak Božje ljubavi prema nama”, istaknuo je kardinal, pojasnivši da “biti Isusov znači biti Božji, znači biti na strani ljubavi, a tko više želi ljubav doli mlad čovjek”.

“Vi mladi tražite ljubav i želite biti ljubljeni. Isus vas posebno voli. Jedino približavajući se Isusu i Isusovoj ljubavi možete i vi pravo ljubiti one koji su vam posebno na srcu”, rekao je kardinal te mladima koji se otvaraju zajedništvu u braku preporučio da mole Isusa kako bi ih poveo do one djevojke, odnosno onog mladića koji je za njih određen. “Molite se Isusu za svoju djevojku, za svoga mladića da bude što više Isusov, jer onaj koji je Isusov bit će i tvoj. Možemo i do križa ljubiti samo ako s Isusom ljubimo i samo ako po Isusovom primjeru ljubimo”, poručio je kardinal Bozanić.

Na kraju mise prije blagoslova, mladi su, zahvaljujući kardinalu na predvođenju misnog slavlja, podsjetili na nezaboravni susret s papom Benediktom XVI. na Trgu bana Josipa Jelačića. Kardinalu Bozaniću mladi su zahvalili na njegovoj ljubavi i otvorenosti za mlade te na riječima kojima ih usmjerava, ohrabruje u vjeri, pouzdanju i ljubavi te im tako kroz inicijativu “Misije u gradovima” približava smisao nove evangelizacije. Mladi su kardinalu Bozaniću zahvalili i na najavi pokretanja kanonskog postupka za njegova prethodnika kardinal Kuharića te mu na kraju čestitali i imendan.
Na misi su pjevali združeni zbor mladih Karmela Božanskog Srca Isusova i mladih iz Remeta.(ika/bitno.net)