Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu pravoslavnog mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija Perića.

Na prvom susretu kardinala Bozanića i mitropolita Porfirija, nakon što je gosp. Porfirije preuzeo službu zagrebačko-ljubljanskog mitropolita, bili su nazočni iguman Danilo Ljubotina i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu mons. Stjepan Večković.

– Kardinal Bozanić i mitropolit Porfirije su se u srdačnom susretu zadržali u dužem razgovoru o sadašnjim okolnostima crkvenoga i društvenoga života u Hrvatskoj. Osvrćući se na konfliktne situacije u Ukrajini, na Bliskom istoku i u Iraku, Kardinal i Mitropolit pozivaju vjernike i Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve na molitvu za mir, posebno za kršćane koji stradavaju u Siriji i Iraku, a odgovorne da učine sve što im je moguće kako bi se izbjegla daljnja stradanja stanovništva – javio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, najavivši da će kardinal Bozanić i mitropolit Perić i dalje biti otvoreni za zajedničke inicijative.

Bitno.net