Vaša Svetosti!

Zahvaljujući na uskrsnim čestitkama, koje ste uputili meni i vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, molim Duha Svetoga da nas učvrsti u zajedništvu uskrsne vjere i nepokolebljive nade.

Dok u radosti uskrsnog otajstva razmatramo veličinu i dubinu Božje ljubavi, smjerno zahvaljujemo Isusu Kristu što nam je iz poslušnosti Ocu po smrti na Križu i uskrsnuću darovao novi život i što vazmenim otajstvom obnavlja palo čovječanstvo.

Događaji u sadašnjem trenutku govore o krhkosti i nesigurnosti ljudskih planova i programa te sve pozivaju na pouzdanje u Boga i promjenu života. Neka nas i te kušnje potaknu na zahvalnost za Isusovu otkupiteljsku žrtvu i na kršćansku ljubav prema onima koji više trpe.

Za Vas i Vaše novo crkveno služenje u sestrinskoj Srpskoj pravoslavnoj Crkvi, molim svjetlo i snagu Duha Svetoga da Božjem narodu budete i zagovornik i znak Božjeg milosrđa.

Povezan s Vama zajedništvom vjere u Krista Uskrsloga, želim sretan i blagoslovljen Uskrs Vama, Vašim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svemu Božjem narodu, povjerenom Vašoj pastirskoj brizi.

Bratski Vas u Gospodinu pozdravljam.

Kardinal Josip Bozanić
nadbiskup metropolit zagrebački