U ZAJEDNIŠTVU ISTE VJERE

Kardinal Bozanić čestitao Božić pravoslavnom mitropolitu Porfiriju Periću

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom gospodinu Porfiriju Periću, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Porfirije i Bozanić

Foto: spc.rs

Vaše Visokopreosvećenstvo!
 
Zahvaljujući Vam na božićnoj i novogodišnjoj čestitci i ja Vama od srca čestitam svete blagdane Isusova Rođenja. Želim Vam sretan Božić i blagoslovljenu novu 2016. godinu!
 
Otajstvo Božića poziva nas da trajno čeznemo za susretom s Bogom i da ne zaboravimo da smo ljubljeni. Ono nas uči da se, crpeći snagu iz iskustva Božje blizine i nježnosti, otvaramo ljubavi i milosrđu prema bližnjima. Neka nam Božićna poruka mira donese blagost srca, kako bismo se radosni pridružili pjesmi anđela: »Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim« (Lk 2,14).
 
Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, iskreno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja,

napisao je kardinal Josip Bozanić.

Zagrebački nadbiskup uputio je božićnu čestitku i patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve gospodinu Irineju, zahvalivši mu na čestitama koje je uputi njemu i povjerenim mi katoličkim vjernicima, prigodom Božića i novogodišnjih blagdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 4. siječnja 2016.

Možda vam se svidi