Kardinal Bozanić u čestitki je istaknuo: „Zahvaljujem Vam na bratskim čestitkama koje ste s dobrim željama uputili meni osobno, svećenstvu, redovništvu i katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije. Svojim hodom u novosti života Crkva zagrebačka privodi kraju Sinodu te utire nove putove služenja i svjedočenja za svoje vjernike i sve ljude dobre volje.

Drago mi je da ste 24. studenoga prošle godine svojom nazočnošću počastili sinodsko zasjedanje o temi ‘Crkva zagrebačka u hrvatskom društvu’, na čemu Vam srdačno zahvaljujem. U sinodskom hodu razmatramo otajstvo utjelovljenja Sina Božjega i Isusova rođenja, svjesni da je u Isusu Kristu, sinu Božjem i sinu Djevice Marije, snažnije zasjala dobrostivost i čovjekoljublje našega Boga. Tim darom Božja dobrota zahvaća sve ljude potičući pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. Neka nas i ovoga Božića Božja dobrota povede ususret bližnjima da bismo se susretali u iskrenosti i jednostavnosti kakva se očituje u jaslicama.

U ozračju božićne radosti, srdačne čestitke za Božić upućujem Vama, Vašem svećenstvu i vjernicima te želim Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2018. godinu.”

IKA | Bitno.net