Collage

“S velikom radošću želim s vama podijeliti predivne plodove ovojesenskog molitvenog bdjenja inicijative ’40 dana za život’ koje je trajalo od 23. rujna do 1. studenoga. U ovojesenskoj kampanji saznali smo za 14 spašenih dječjih života u Hrvatskoj i više od 540 u svijetu!” piše Ante Čaljkušić, nacionalni voditelj molitvene kampanje.

“Slobodno mogu spomenuti trudnicu iz Rijeke kojoj su doktori ustanovili da nosi bolesno dijete te preporučili pobačaj. Trudnica nam je posvjedočila da ne zna što bi se dogodilo da nije vidjela molitelje pred bolnicom čija joj je molitva cijelo vrijeme davala i dalje daje snagu”, poručuje Čaljkušić i nastavlja:

“Citiram dio njezina svjedočanstva: ‘Kao što sam rekla, nije vas Bog tamo bez razloga stavio. Možda ste baš zbog mene i moje bebe ovaj put tamo. Meni ste bili podrška u strašnim trenucima, a bebi su sada molitve najpotrebnije. Ne znam kako da vam zahvalim na svemu. Dajete nam najviše što itko može, molitvu. Zahvalna sam Bogu što mi vas je dao.'”

Čaljkušić ističe kako je svaki ljudski život dragocjen i veličanstven i kako smo pozvani dati posebnu ljubav djeci s poteškoćama u razvoju.

“A da dijagnoza može biti i pogrešna govori nam slučaj koji smo imali u jednom gradu. Ginekologica je kazala majci da nosi blizance s Downovim sindromom. Majci nije bilo svejedno, budući da je ginekologica bila veoma neugodna nagovarajući je da pobaci. Intervenirali smo molitvom i savjetom. Majka je otišla na pregled u drugu bolnicu. Ginekolog je rekao da majka nosi zdrave blizance. Koliko li je tisuća djece pobačeno zbog krivih dijagnoza!” napisao je Čaljkušić.

“Također smo imali situaciju u kojoj je majka svoju trudnu kćer prisiljavala da pobaci. Bogu hvala, emocije su se smirile pa nije bilo potrebe da intervenira policija zbog sumnje u kazneno djelo prisile. Nažalost, saznali smo da se u bolnicama rade pobačaji nad ženama za koje se zna da su prisiljene. Prijavljen je i jedan pokušaj ilegalnog pobačaja”, pojašnjava nacionalni voditelj molitvene kampanje.

Čaljkušić je prenio informaciju da se tijekom ove kampanje smanjio broj pobačaja u šibenskoj i pulskoj bolnici. To sveukupno čini 5 bolnica (Zagreb, Vukovar, Osijek, Šibenik, Pula) iz kojih je potvrđeno da se broj smanjuje upravo za vrijeme molitvenog bdjenja.

“Više od 4000 molitelja pred bolnicama u ovih 40 dana učinilo je veliku razliku. Bog je upravo preko njih djelovao na mnoga srca, sačuvao propast duša te spasio živote mnogih za koje ni ne znamo. Hvala svakom molitelju od srca što se odazvao Njegovom pozivu! Na kraju, želim istaknuti da nacionalna koordinacija izvrsno funkcionira. Naša vizija je ostvariva. Čvrsto vjerujem da je ovo ključan trenutak, darovano vrijeme milosti u kojem ćemo uz Božju pomoć molitvom i postom uz konkretna rješenja, alatom i oruđem zaustaviti nepravdu i zlo pobačaja u našoj zemlji. Svatko je dobrodošao. Dođi, trebamo te. Uključi se u apostolat za život! Baš u ovome trenutku milosti za našu Hrvatsku, za Hrvatsku života! Budi utjeha, budi nada, budi svjetlo mnogima! Pomozi moleći, posteći, znanjem, vještinama, materijalno”, poručuje Ante Čaljkušić, nacionalni voditelj molitvene kampanje “40 dana za život”.

Bitno.net