Načelnik Ivankova, Marko Miličević, objavio je jučer odluku prema kojoj se na području te slavonske općine, koja broji oko 8 400 stanovnika, ukida rad nedjeljom i blagdanima u trgovinama i pekarnicama.

Odluka koja stupa na snagu već sutra donesena je u dogovoru s vlasnicima trgovačkih i pekarskih objekata, što je načelnik pohvalio kao iskaz zajedništva i brige za identitet, naglasivši kako će se ovim omogućiti prilika za slavljenje Boga i druženje s obitelji brojnim radnicama i radnicima.

“Ovom odlukom pokazali smo snagu, zajedništvo te iskazali svoj identitet, vjerodostojnost, napose brigu za obitelj te potaknuli osjećaj solidarnosti. Čovjekove potrebe za nedjeljnim odmorom i blagdanom uvriježen u narodnoj tradiciji kada čovjek može kroz slavlje zahvalu dragom Bogu i duženje s obitelji živjeti slobodno vrijeme koje mu je nužno“, napisao načelnik Ivankova u svome priopćenju

Miličević je na mjesto načelnika došao kao nezavisni kandidat, a inicijativu za neradnu nedjelju pokrenuo je početkom kolovoza kada je uputio dopis trgovačkim i pekarskim objektima na području svoje općine.

„Samo zajedništvom i suradnjom te življenjem stavova koje zagovaramo moguće je napraviti pozitivne pomake u društvu. To podrazumijeva težak put, no želimo li osigurati dostojanstven život svakom čovjeku, moramo početi živjeti vlastito dostojanstvo, a ono sadrži i to da poštujući dostojanstvo ostalih izaberemo biti solidarni – da ne idemo u trgovinu nedjeljom i blagdanom već kupnju namirnica i stvari koje nam trebaju ostavimo za subotu ili za ponedjeljak u trgovinama i pekarama na području naše Općine“, zaključio je svoje priopćenje načelnik Miličević.

Ivo Džeba | Bitno.net