Vigilare

Peticijom je u 500 župa prikupljeno čak 133.000 potpisa građana koji se protive donošenju ovog Zakona, a Miletić je ukazao kako je vrlo lako i izgledno prikupiti dovoljno potpisa za referendum u svih 1.500 župa koliko ih ima, javlja Laudato.hr.

“Je li stvarno potrebno ići na referendum koji će na kraju stajati isto koliko i godišnja provedba ovog zakona”, pita Miletić kritizirajući vladajuće što zakon donose u zadnjem tjednu rada Sabora i u tzv. ‘gluho vrijeme’ godišnjih odmora.

“Ako će se raspisati referendum, odgovornost za taj trošak bit će na premijeru Zoranu Milanoviću i na ministru zdravlja Rajku Ostojiću jer nam je i jedan ljudski život vrijedniji od cijelog državnog proračuna RH”, istaknuo je Miletić i pozvao cjelokupnu javnost da se uključi u inicijativu kako bi zajedno pripremili referendum i srušili Zakon.

Pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić ukazao je kako ovakav zakon dovodi u pitanje čovjeka, osobu, muško, žensko te na kraju i djecu, a da obitelj čini onu vrednotu društva o kojoj nema pogađanja. “U modi je lingvističko inženjerstvo, a Biblija jednostavno kaže – ljubav i rađanje idu zajedno i ne smiju se nasilno dijeliti”, poručio je Pozaić.

Ako biraš život

Potporu inicijativi dao je i prof. dr. Ante Čorušić, ginekolog iz zagrebačke Klinike za ženske bolesti i porode. Smatra da ovakav zakon ne spada u pronatalitetnu politiku, a predložen postupak stimulacije 12 jajnih stanica kod žene je postupak opasan po zdravlje žene. “To je inženjering biomedicinske tehnologije i čovjek se tu igra Boga, a da smo po toj istoj tehnologiji primjerice stvarani mi okupljeni, polovice nas ne bi uopće danas tu bilo”, ukazao je Čorušić ocijenivši da su izjave kako ljudski život počinje micanjem djeteta u utrobi ili tek po rođenju – blasfemija.

Svoju potporu inicijativi protiv Zakona o pomognutoj oplodnji dali su i zastupnici HDZ-a Davor Stier i HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić te branitelji iz udruge Zavjet.