Predsjednik Hrvatskog čestertonijanskog kluba, Nikola Bolšec, sa suradnicima je pokrenuo Kickstarter kampanju za prikupljanje sredstava za završetak društvene igre „Father Brown Investigations – The Death of sir Percy Coldwell”. Ova društvena igra je inspirirana Chestertonovim svećenikom detektivom velečasnim Brownom.

O ovoj Kickstarter kampanji pisao je i CNA koji navodi kako je ona pokrenuta 8. prosinca, na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Cilj kampanje jest prikupljanje 30 tisuća dolara, a u prvih deset dana je prikupljeno gotovo pet tisuća dolara.

Igra bi trebala trajati između 45 i 90 minuta, a u njoj može sudjelovati najviše šestero igrača. Igrači (istražitelji) se natječu koji će prvi otkriti počinitelja zločina te ispričati pojedinosti zločina, odnosno kako i zbog čega se on uopće i dogodio. U igri se primjenjuju metode istraživanja velečasnog Browna. On je, kao ispovjednik, izvrstan poznavatelj ljudskih duša, a zločine rješava upotrebom zdravog razuma i svog poznavanja grešne ljudske naravi. Igra se sastoji od 220 karata s izvornim ilustracijama koje je u tehnici olovke na papiru naslikao akademski slikar Matko Antolčić.

U nastanku igre sudjeluje nekoliko kreativaca iz Poljske, Amerike i Hrvatske. “Mi naš rad na igri ne zovemo projektom, već pothvatom, pustolovinom. Riječ ‘projekt’ ima previše hladan, tehnokratski prizvuk. A naša rad, predanost i želja su nešto suprotno od toga. Radili smo s velikom ljubavlju i predanošću i naša želja je da vrlinu zabavljanja i igranja igara vratimo u svaki dom, u svako srce vjernika. U ova vremena kad zaboravljamo što je doista vrijedno, kada smo zaboravili biti zahvalni i na najmanjem dobru, potrebno je naučiti uživati u malim stvarima i iznova naučiti kako se dobro zabaviti. A kako ćemo to drugačije učiniti, ako ne igrajući igru nadahnutu razigranim i radosnim katoličkim misliocem G. K. Chestertonom i njegovim velečasnim Brownom?“, poručuje Nikola Bolšec.

Više o društvenoj igri možete saznati OVDJE, a poveznica na Kickstarter kampanju je OVDJE.