ZNAK USKRSNULOGA

Biskup krčki Ivica Petanjak iznajmljivačima: Nemojte se sramiti istaknuti križ u svojim kućama i apartmanima

Taj znak i nama samima treba biti podsjetnik tko smo i kako se kao vjernici Krista raspetoga i uskrsnuloga trebamo ponašati.

Foto: Krčka biskupija

Predsjednik Odbora HBK za pastoral turista krčki biskup Ivica Petanjak uputio je poruku za Nedjelju turizma koja se obilježava 6. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svjesni smo da o dobroj turističkoj sezoni najvećim dijelom ovisi materijalno stanje i napredak cijelog našeg društva i države. Zato se radujemo dolasku svakoga gosta. No, nikad ne smijemo izgubiti iz vida da je svaki gost prije svega osoba, stvorena na sliku i priliku Božju, te kao takav zavređuje naše poštovanje i ljubav. Iz te perspektive nameće se potreba da se s jednakom ljubaznošću pristupa imućnijim kao i onim gostima koji su skromnijeg imovinskog stanja”, ističe biskup, dodavši da “svaki susret može biti obostrano obogaćenje, ako se događa u dobronamjernosti i otvorenosti, te i rad s turistima može pridonijeti osobnoj izgradnji.”

„Naši gosti žele pronaći mir i okrijepu za tijelo, ali i za duh. Sigurno ste već doživjeli kako pojedini turisti i tijekom godišnjeg odmora zauzeto žive svoj kršćanski poziv te ga javno očituju stilom odijevanja, načinom prehrane te molitvom u određenim dijelovima dana kao i u raznim drugim prigodama. Neka nam u tome budu poticaj i nadahnuće da se i mi nikad ne sramimo svoje vjere nego da uvijek budemo spremni javno i odvažno posvjedočiti svoju pripadnost Kristu i Njegovoj Crkvi”, potiče biskup.

„U tome smislu zašto u našim kućama i apartmanima turisti ne bi pronašli križ kao kršćansko obilježje i kao znak da znaju kamo su došli. Taj znak i nama samima treba biti podsjetnik tko smo i kako se kao vjernici Krista raspetoga i uskrsnuloga trebamo ponašati. Znak križa može biti snažno sredstvo navještaja Kristova evanđelja, a naš način života i uslužnost potvrda naše vjere”, ističe biskup.

„Kao dobri domaćini, razveselite svoje goste i poslužite svoje turiste, ali u svemu svojem zalaganju nađite vremena i za sebe, za susret s Isusom u molitvi kako biste bogate duše i otvorena srca mogli svojom dobrotom i velikodušnošću oplemeniti goste koji su vam poslani da neko vrijeme budu vaši ukućani. Neka vas i sve vaše goste, u životu i radu, na odmoru i na putu, prati Božji blagoslov”, ističe biskup Petanjak.

IKA | Bitno.net


Objavljeno: 5. svibnja 2018.

Možda vam se svidi