“E moj narode…

Gledajte… Ovo su dani kada smo mi svećenici u akciji od jutra do mraka. Zornice su, blagoslovi obitelji, velike župne ispovijedi, posjeti bolesnicima. Zadnjih dana dosta se ljudi javi na duhovni razgovor i onda kada napišem, na žalost sad je nemoguće da se jave nakon blagoslova obitelji, onda često slijede uvrede i riječi poput toga da su Isus i sv. Ante bili uvijek na raspolaganju i slično.

Dajte ljudi, znam da je teško kad nešto stišće dušu, ali imajte razumijevanja… Volio bih da svakome mogu izaći u susret, opširno odgovoriti na poruke, popiti kavu ili pivo s vama na miru i primiti vas na duhovni razgovor, no dan ima 24 sata i ja tu ne mogu ništa.

Danas sam u dva samostana imao mise, popodne sam na duhovnoj obnovi u Rakovcu, sutra na Lipi pon-sri u blagoslovu obitelji, četvrtak susret u Biogradu, petak-ned duhovna obnova na Lastovu, nedjelja navečer misa na Korčuli…

Molim vas, imajte razumijevanja, ne samo za mene, već i za druge svećenike u ove dane. Siguran sam da će vam dati priliku za ispovijed, pohoditi vas kroz blagoslov obitelji, no s nekim drugim stvarima strpite se dok ova gužva ne prođe. Bog vas blagoslovio!”

Veliku životnu priču koju je pater Stjepan Ivan Horvat ispričao za naš portal možete pročitati ovdje.

E moj narode…
Gledajte… Ovo su dani kada smo mi svećenici u akciji od jutra do mraka. Zornice su, blagoslovi…

Objavljuje Stjepan Ivan HorvatSubota, 10. prosinca 2022.