Koordinatorica projekta ”72 sata bez kompromisa” za Zagreb Đurđica Blažević sudjelovala je na okruglom stolu u organizaciji Vijeća mladih predsjednice Republike Hrvatske na temu ”Biti mlad, bez odgovarajuće roditeljske skrbi i živjeti u Hrvatskoj”.

Okruglim stolom predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uključila se u akciju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije ”Da život imaju” koja podsjeća na probleme s kojima se susreću mladi bez primjerene roditeljske skrbi, kao i na mogućnosti rješavanja teškoća i zapreka na koje nailaze u školovanju, osamostaljenju i svakodnevnom životu.

U raspravi, uz Predsjednicu sudjelovali su stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u socijalnoj skrbi koji se desetljećima brinu za mlade, rješavajući probleme i zapreke na koje nailaze djeca i mladi. Sudjelovali su predstavnici resornih ministarstava i drugih nadležnih institucija te sadašnji i bivši korisnici Caritasovih domova.

U vidu odluke Predsjednice da se članovi njezina Ureda kao i članovi Vijeća mladih prema potrebama odazovu volonterskim i humanitarnim akcijama, predstavljen je i nedavno završen projekt ”72 sata bez kompromisa”. Na temelju iskustva u Zagrebu, voditeljica projekta za Zagreb podijelila je s okupljenima informacije o konkretnim potrebama koje su isplivale kroz projekt te će se u dogovoru s korisnicima pojedinih akcija ”72 sata bez kompromisa” moguće u njih uključiti i Predsjednica i njezini suradnici.

“Mladi žele promjene, žele bolje društvo i pokazuju to svojim sudjelovanjem u ovoj akciji, ali trebamo i vas! Mladi žele volontirati, ali vi nam trebate kako bismo to mogli ostvariti”, rekla je okupljenima koordinatorica projekta Đurđica Blažević.

Predsjednica Grabar-Kitarović odgovorila je kako se sljedeće godine kao volonterka i sama želi priključiti akciji ”72 sata bez kompromisa”.

“Želimo tako dati potporu sve snažnijem zamahu volontera koji svojim djelima pretvaraju naše društvo u humaniju i u svakom smislu bolju zajednicu, a jednako tako svjedoče kako se može stvoriti pozitivnija klima, koliko život doista može biti lijep, za što nam naša Domovina pruža sve uvjete”, zaključila je na okruglom stolu Predsjednica.

Više o volonterskoj akciji “72 sata bez kompromisa” pročitajte na našem portalu.

Bitno.net