Glavni zareditelj bit će splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, a suzareditelji splitsko-makarski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj porečki i pulski mons. Dražen Kutleša te mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski i hvarski mons. Petar Palić.

Slavlju biskupskog ređenja prethodi duhovna priprava, a zbog epidemioloških situacije slavlje će se održati u skladu s odredbama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Očekuje se da će prezbiteri pratitelji novoga biskupa biti umirovljeni svećenik Splitsko–makarske nadbiskupije mons. Mile Vidović (stric novog hvarskog biskupa) i župnik Župe sv. Petra u Splitu Radojko Vidović (rođak slavljenika).

Darovi svećenika i puka Hvarske biskupije novom biskupu

Ceremonijari bi trebali biti kancelar Hvarske biskupije, župni vikar u Hvaru, župnik u Brusju i Velom Grablju don Ivan Jurin, hvarski dekan i župnik u Hvaru don Toni Plenković i viški dekan i župnik u Visu don Milan Šarić.

Na kraju slavlja, najavljeno je da će prigodne pozdravne riječi izreći predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, te u ime svećenika Hvarske biskupije biskupski vikar i dekan otoka Brača, župnik župe sv. Jeronima u Pučišćima Ivica Huljev, u ime vjernika laika župljanin Župe sv. Stjepana, pape i mučenika u Starom Gradu Zvonimir Franetović.

Također, prigodnu riječ trebao bi izreći i dosadašnji hvarski apostolski upravitelj mons. Petar Palić koji će novozaređenom biskupu mons. Ranku Vidoviću predati prsten i prsni križ kao dar svećenika i puka Hvarske biskupije.