Marijini obroci, humanitarna organizacija za rješavanje problema gladi u svijetu, otvara u hodočasničkom gradiću Međugorje u Bosni i Hercegovini, gdje organizacija ima svoje korijene, novi informativni centar u recikliranom kontejneru za prijevoz robe. Novi inovativni objekt, koji je preuređen u stilu afričke učionice i ukrašen šarenim fotografijama iz programa Marijinih obroka diljem svijeta, posjetiteljima bi trebao otvoriti svoja vrata u lipnju.

Centar će pružati informacije o utjecaju gladi u svijetu i jednostavnom rješenju koje nude Marijini obroci koji svaki školski dan prehranjuju više od 1,2 milijuna djece u 15 najsiromašnijih zemalja na svijetu. To će također imati ključnu ulogu u održavanju važne poveznice između Marijinih obroka kao rastućeg međunarodnog pokreta i njihovih korijena u Međugorju.

Marijini obroci su jednostavna ideja koja funkcionira, pružajući djeci dnevni obrok na mjestu obrazovanja. Djeca, koja bi u suprotnom vjerojatno bila prisiljena raditi, prositi ili tražiti ostatke hrane, dolaze u učionicu gdje mogu steći osnovno obrazovanje koje bi moglo biti njihova karta za bijeg iz siromaštva.

Posjetitelji informativnog centra bit će pozvani da saznaju nešto više o povijesti i nastanku Marijinih obroka koji su nastali kao plod Međugorja, pomoću knjiga, filmova, prezentacija koje se održavaju uživo, informativnih letaka, molitvenih materijala, interaktivnih zaslona i kronološkog prikaza na kojem su označeni ključni trenutci koji su obilježili priču o Marijinim obrocima.

Gradić Međugorje svake godine radosno prima više od milijun hodočasnika diljem svijeta. Informativni centar Marijinih obroka, koji je smješten na glavnoj cesti u Međugorju, služi kako bi pružao podršku posjetiteljima na njihovom hodočašću i dao im priliku da molitvom i postom sudjeluju u misiji ove humanitarne organizacije. U centru će Vam biti na raspolaganju prijateljski raspoloženo osoblje i volonteri kako bi odgovorili na sva Vaša pitanja, a gosti se mogu poslužiti posnom hranom (kruhom i vodom) u samoposlužnoj kantini.

Osnivač i globalni izvršni direktor Marijinih obroka, Magnus MacFarlane-Barrow, izjavio je: „S velikom radošću najavljujem otvorenje našeg informativnog centra u Međugorju. Čast nam je što možemo izraziti dobrodošlicu posjetiteljima u našem novom domu na ovom veoma posebnom mjestu, gdje je posađeno sjeme našega rada, te pozvati hodočasnike da postom i molitvom sudjeluju u našoj jednostavnoj misiji. Međugorje se nalazi u samom srcu Marijinih obroka koji su prerasli u nevjerojatan pokret koji okuplja ljude širom svijeta koji, pak, ostvaruju doista zapanjujuća postignuća. Mnoge takve međunarodne skupine pokrenuli su predani podupiratelji koji su se s našim radom prvi put upoznali u ovom predivnom gradiću. Novi informativni centar koji je smješten u prenamijenjenom kontejneru za prijevoz robe, poput onih koji su prevozili preko mora humanitarnu pomoć dok smo bili tek na početku ovog našeg putovanja, podsjećat će nas na  razloge zbog kojih smo počeli s ovim radom te na jednostavnost naše vizije.“

Marijini obroci počeli su prehranjivati samo 200 djece u Malaviju 2002. godine. Danas ova humanitarna organizacija osigurava svaki školski dan hranjivi obrok za 1,257.278 gladne djece diljem 15 zemalja. Svi koji su bili uključeni u prve projekte Marijinih obroka bili su ljudi kojima su hodočašća u Međugorju promijenila život. Stoga su oni odlučili da će organizacija biti nazvana u čast Blažene Djevice Marije, Isusove majke, koja je svoje vlastito dijete odgajala u siromaštvu. Marijini obroci okupljaju, poštuju i pomažu ljude svih vjera i ateiste.

Ako želite dogovoriti projekciju filma ili razgovarati u ime svoje hodočasničke skupine, molimo kontaktirajte informativni centar Marijinih obroka na medjugorje@marysmeals.org ili nazovite broj 00387 36 655 178. Posjetite stranicu marysmeals.ba kako biste saznali više o nastanku Marijinih obroka.

Bitno.net