Vlč. Hrvoje Zovko služio je svetu misu u crkvi sv. Marije Magdalene u Selima kod Siska, kad je njega i okupljene vjernike zatresao snažan potres.

“Imali smo sprovodnu misu u podne, a točno iza molitve ‘Oče naš’ počelo se jako tresti, klupe su se pomicale, dijelovi padali sa zidova i stropova, nije se vidio prst pred nosom.”

Zovko, koji je zaređen prije dvije godine, rekao nam je i kako se urušio dio župne kuće koja je povezana s tamošnjim vrtićem koji vode časne sestre. Vrtić je, srećom, ostao pošteđen većih oštećenja, a djeca i redovnice su dobro.

“Bogu hvala, nikome se nije ništa dogodilo“, dodao je svećenik koji je, kako je potres počeo, vjernicima rekao da napuste crkvu.

“Bilo me strah za ljude. Bojao sam se da će poginuti pa sam ih počeo tjerati van.”

Potom se vratio i zajedno sa sakristanom do kraja odslužio svetu misu.

“Sakristan i ja smo misu priveli kraju, pričestili se, uzeli Presveto iz crkve i otišli.”

Dodaje kako je crkva potpuno neupotrebljiva.

“Sve izgleda kao da visi o koncu, a prostor je prepun prašine i dijelova koji su pali sa zidova i stropa. Tornjevi crkve su jako oštećeni”, rekao je vlč. Zovko.

Inače, u jučerašnjem potresu, prostor je zadobio samo nekoliko pukotina. No današnji, jačine 6,2 po Richteru, očito je bio prejak.

Dok smo razgovarali sa svećenikom iz slušalice se čuo zvuk sirene.

“Vozim se prema Sisku i vidio sam nekoliko kuća koje su u cijelosti srušene. Idem kod roditelja vidjeti je li sve u redu.”

Ovako izgleda crkva sv. Marije Magdalene nakon potresa