IZJAVA DUHOVNIKA

Vitezovi Svetog groba jeruzalemskoga prijavili viteza i potpredsjednika Sabora Željka Reinera Rimu zbog ratifikacije Istanbulske konvencije

“Hrvatska magistralna delegacija Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga izražava svoju čvrstu vjernost Papi i privrženost nauku i Učiteljstvu Crkve, što je i jedna od odlika koje, prema odredbama Statuta, trebaju krasiti svakoga člana ovoga Viteškoga reda”

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner za Viteza svetoga groba jeruzalemskoga proglašen je prošle godine. Foto: Igor Kralj/Pixsell

Fra Darko Tepert, duhovnik u Hrvatskoj magistralnoj delegaciji Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga, dao je sljedeću izjavu za javnost:

S obzirom na nedavno provedeno glasovanje u Hrvatskom saboru o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Hrvatska magistralna delegacija Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga izražava svoju čvrstu vjernost Papi i privrženost nauku i Učiteljstvu Crkve, što je i jedna od odlika koje, prema odredbama Statuta, trebaju krasiti svakoga člana ovoga Viteškoga reda.

S obzirom na ulogu koju je član ove Magistralne delegacije, potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije spomenute Konvencije, vodstvo Hrvatske magistralne delegacije Svetoga groba jeruzalemskoga obratilo se vrhovnoj upravi Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga u Rimu tražeći naputke za daljnje postupanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovome dodajmo kako je stalna misija Svete Stolice pri Vijeću Europe kritički progovorila o Istanbulskoj konvenciji što možete pročitati OVDJE, a papa Franjo je opetovano govorio o opasnostima rodne ideologije o čemu možete pročitati OVDJE.

IKA | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 19. travnja 2018.

Možda vam se svidi