Naši vatreni su nam vjerujem svima na srcu na poseban način. S njima je nogomet više od nogometa i postaje prilika da se svijetu pošalju snažne poruke srčanosti našeg malog naroda, zajedništva i obiteljskih vrijednosti. Nadam se da će i u Kataru naša reprezentacija “osvojiti” srca i simpatije brojnih navijača diljem svijeta. Molimo za njih na poseban način ovih dana. Molimo prije svega za njih kao osobe, da budu uvijek svjesni da je Bog taj koji im je dao dar za igranje nogometa i da mu budu zahvalni na svemu i da igraju za Njega, za domovinu, za poginule branitelje, za sve nas.

Imao sam priliku susresti Luku Modrića i uručiti mu sliku koju sam naručio od Eve Vukine, a koja prikazuje njegovog ubijenog djeda Luku koji je, vjerujem, kod Isusa. Luka je javno govorio koliko je bio jako povezan sa svojim pokojnim djedom koji je bio civilna žrtva ludog rata u zadarskom zaleđu. Nadam se da će ga ta slika ohrabriti i dodatno inspirirati na ovom Svjetskom prvenstvu. Donio sam mu i sliku, koju mu je napravila riječka studentica s likovne akademije u Rijeci Miriam Volarić, dominikanskog blaženika Pier Giorgia Frassatija koji je bio sportaš alpinist, pa kao takav na poseban način razumije i zagovora sportaše. Njegovo geslo je bilo VERSO L ALTO što znači prema vrhu. U dubljem smislu to geslo nam svima može pomoći da se borimo na našem životnom putu i da težimo uvijek ići prema naprijed, prema gore, prema nebu, a u užem smislu i do postizanja određenog uspjeha ovdje na zemlji. Nadam se da će se ono ostvariti i tom smislu i da će naši vatreni doći do svjetskog vrha i osvojiti ovo prvenstvo.

Tom prigodom sam susreo i našeg dragog izbornika Zlatka Dalića i legendarnog Stipu Pletikosu. Nek im je svima sretno i blagoslovljeno. Pratimo im svojim molitvama i budimo kao takvi pravi navijači i molimo za prestanak mržnje između “supraničkih” klubova u Lijepoj našoj.

Naši vatreni su nam vjerujem svima na srcu na poseban način. S njima je nogomet više od nogometa i postaje prilika da se…

Objavljuje Ivan Dominik IličićSrijeda, 23. studenoga 2022.