Predvođeni izbornikom Nikom Kovačem i predsjednikom Hrvatskoga nogometnoga saveza (HNS) Davorom Šukerom reprezentativci su u “žutom salonu” izrazili želju dobiti Božji blagoslov prije početka natjecanja u skupini A s Brazilom, Kamerunom i Meksikom.

“Vjerujem da će naša reprezentacija i u Brazilu svojim ponašanjem, trudom i karakterom biti najbolji veleposlanik naše prekrasne domovine Hrvatske. Ali i da ćemo sve emocije takvog natjecanja podnijeti kako i priliči, skromno i dostojanstveno u pobjedi, ali bez srdžbe i mržnje u porazu”, kazao je izbornik Kovač a prenosi mrežna stranica Glasa Koncila.

Kardinal Bozanić čestitao je igračima i stožeru, ustvrdivši kako su pobjednici samim odlaskom u Brazil. Napomenuo je kako su nogometaši istinski predstavnici Hrvatske koji će mnoge svojim nastupima približavati domovini.

“Vi ste graditelji zajedništva u hrvatskom narodu i u hrvatskoj domovini. Naše društvo je nažalost dosta iznutra i podijeljeno. Najbolji graditelji zajedništva ste upravo vi, koji okupljate tolike oko zajedništva ideala i zajedničkog cilja, dobra i uspjeha za Hrvatsku. Zato vam odajem priznanje i radujem se s vama”, istaknuo je zagrebački nadbiskup.

“Kad budete stavili ruke na srce i zapjevali Lijepu Našu, onda sa svim srcem pođite u bitku, u borbu, u osvajanje, i znajte da tog momenta će tolika srca u Hrvatskoj kucati samo za jednu stvar, za vas i za domovinu Hrvatsku. Bit ćemo s vama. Bit ćemo vam blizu. Želim vam obilje Božjeg blagoslova i da budete nositelji i pronositelji onoga lijepoga što Hrvatska može ponuditi svijetu”, dodao je kardinal Bozanić te svim igračima poklonio krunicu, spomen na posljednji pohod Pape Hrvatskoj. Nogometaši su uzvratili darivajući dres s brojem 10 i kardinalovim prezimenom, te povijesni prikaz hrvatskih kraljeva i kraljica.

“Tko želi dobro hrvatskom društvu treba željeti dobro i hrvatskom nogometu. Ove krunice nas podsjećaju na Papin pohod a mogli bi poslije zajedno ići papi Franji na hodočašće u Rim. Kao pobjednici”, zaključio je kardinal Bozanić. Reprezentacija Hrvatske prvu utakmicu s domaćinom odigrat će 12. lipnja u Sao Paolu.

IKA | Bitno.net