Imate pitanje za svećenika, a ne znate gdje ga niti kome postaviti? Franjevac Ivan Marija Lotar otvorio je Instagram profil @askfrapriest, putem kojega mu možete postaviti bilo koje pitanje o životu, vjeri, moralu, a on će vam u što kraćem roku odgovoriti.

U razgovoru za portal Srednja.hr fra Ivan je rekao kako ga je na ideju pokrenula svijest o velikom broju mladih ljudi koji lutaju tražeći odgovore na svoja pitanja, ali se “srame ili boje svoga problema”.

U dva tjedna otkako je pokrenuo Instagram profil, kaže kako je dobivao prosječno oko 20 pitanja dnevno. Najčešće teme su: pitanja spolnog morala, crkveno-pravni propisi, poteškoće u molitvi ili suhoća, a jedna od najčešćih formi pitanja je: “Je li grijeh…?” ili “Zašto je problem…?”. Osim odgovora na pitanje, fra Ivan svakome tko mu se obrati obećava i molitvu.

Onima koji mu postave pitanje jamči anonimnost, iako zadržava pravo objaviti pitanje i odgovor u anonimnom obliku kako se pitanja ne bi stalno ponavljala.

Na kraju, obraćajući se čitateljima fra Ivan je poručio: “Imaš nekakav problem, pitanje ili nejasnoću i želiš to s nekim podijeliti? Javi se slobodno! Nema glupih ni zabranjenih pitanja! Posjeti profil @askfrapriest. Pitaj, zaprati, lajkaj, podijeli u priči – tako pomozi i drugima!”

Bitno.net