Provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković i ekonom Provincije fr. Zvonko Džankić posjetili su u ponedjeljak 15. ožujka skladište Caritasa Sisačke biskupije te uručili oko devet tona higijenskih potrepština u vrijednosti 295.000 kn. U sjedištu Caritasa dogovorili su raspodjelu dodatnih 255.000 kn stradalnicima. U Ordinarijatu Sisačke biskupije su biskupu Košiću uručili uplatnicu od 450.000 kn za obnovu crkve u Gori.

Ravnateljica Caritasa Kristina Radić i koordinatorica distributivnog centra s. Smilja Čirko zahvalile su dominikancima i dominikankama na vrijednoj donaciji koja će mnogima uljepšati uskrsne blagdane.

U Ordinarijatu Sisačke biskupije provincijala i ekonoma primio je sisački biskup Vlado Košić. Budući da su već ranije posjetili ovu biskupiju te bili upoznati s razmjerima stradanja, biskup im je ovoga puta ukratko predstavio trenutačno stanje i poslove vezane uz obnovu.

Biskupu su tom prigodom uručili uplatnicu za obnovu crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije i Svetišta Marije Majke u Gori. Zahvaljujući na daru, biskup Košić zaželio je puno uspjeha i Božjega blagoslova braći i sestrama dominikanskoga reda kako bi i u budućnosti mogli uspješno vršiti duhovna i tjelesna djela milosrđa.

Neposredno nakon razornog potresa koji je u prosincu prošle godine pogodio Banovinu provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković pozvao je članove dominikanske obitelji na prostoru Provincije na molitvu i konkretnu pomoć stradalima.

Svjesni težine situacije samostani i kuće braće i sestara u Hrvatskoj i Sloveniji uključili su se u ovu akciju, kao i Hrvatske katoličke misije u Hamburgu i Hannoveru koje vode dominikanci.

Od vjernika i prijatelja prikupljeno je oko 500.000 kn, dok su dominikanci i dominikanke i iz vlastitih sredstava izdvojili još toliko. Njemačka dominikanska provincija Teutonija također je donirala 5000 eura, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.