Ove se godine održava u subotu, 20. svibnja, u gradu Zagrebu i Splitu.

U Zagrebu će se građani okupiti u 10 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana te hodati Ilicom do Trga bana Jelačića, a u Splitu će se u 10 sati okupiti pred crkvom Gospe od Zdravlja te Marmontovom hodati do Rive.

„Na Trgu dr. Franje Tuđmana okupit ćemo se u subotu, 20. svibnja u 10 sati u znak potpore svakome nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci i ocu te svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na zaštitu života od začeća te zaštitu prava na život svakog čovjeka – rođenog i nerođenog. Pravo na život je temeljno ljudsko pravo i preduvjet je za svako drugo ljudsko pravo“, izjavila je Hajdi Begović, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu.

„Potičemo sve građane koji su izvan gradova Zagreba i Splita da nam se priključe na Hodu za životu organizirajući prijevoz autobusima i osobnim automobilima. Iskrcavanje autobusa će biti u Reljkovićevoj ulici, a parkiralište za autobuse će biti u Voćarskoj ulici, a detaljne informacije možete pronaći na našoj web i Facebook stranici“, rekla je Ivana Pernar, koja je ujedno i kontakt osoba za dolazak autobusa i osobnih vozila izvan grada Zagreba.

“Ovim putem želimo još jednom naglasiti da ovom inicijativom želimo napraviti ono što je i Ustavni sud RH naglasio kao važno – osigurati da sve žene i svi građani dobiju točne i znanstvene informacije o tome da život svakog čovjeka započinje začećem, spajanjem jajne stanice majke i spermija oca. Da djetetovo srce kuca već 18. dan nakon začeća, a da se nerođenom djetetu starom samo mjesec i pol dana mogu očitati moždani valovi. Veliki naglasak stavljamo na to da se svakome da pristup i istinite informacije. To je ono što želimo ovom inicijativom postići – osigurati da svi imaju točnu informaciju da život čovjeka započinje začećem”, objasnila je Kristina Bakula.

Na pitanje novinara o mogućim incidentima tijekom Hoda za život Kristina Bakula je odgovorila:

“Ne znamo tko bi napravio incident protiv života, obitelji i naše predivne domovine Hrvatske. Vjerujemo da su svi građani za Domovinu, obitelj i svakoga čovjeka.”

Na pitanje novinara o tome da se Hod za život ove godine događa dan prije lokalnih izbora, na dan predizborne šutnje, Hajdi Begović je poručila:

”Hod za život nije stvar politike već pitanje ljudskoga života, njegove vrijednosti i zaštite. Mi pozivamo apsolutno sve ljude dobre volje da nam se pridruže i da pokažu da im je stalo do života, do majki i do obitelji u Hrvatskoj.”

Bitno.net