hod za život split

“Hod za život” je miroljubiv hod građana u znak potpore nerođenom djetetu, njegovoj majci i obitelji kako bi se skrenula pozornost na poštivanje nerođenog ljudskog života kao preduvjet za ostvarivanje svih ljudskih prava bez obzira na spol, rasu, financijske uvjete i dr. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha zagrebačkog Hoda za život, ove godine se identičnoj manifestaciji pridružuje i grad Split.

Splitski „Hod za život“ održat će se u subotu 20. svibnja s početkom u 10 sati. Nakon okupljanja ispred crkve Gospe od Zdravlja, povorka će se u 11 sati uputiti prema Rivi, gdje će se odvijati bogat glazbeno-zabavni program, koji uključuje nastupe brojnih splitskih glazbenih imena popraćenih nekolicinom humorističnih skečeva, a sve u svrhu slavljenja života. Planirano trajanje cjelokupnog programa je tri sata.

Hodom za život želimo:

– podsjetiti da je svaki ljudski život jedinstven i nezamjenjiv te da od začeća do prirodne smrti ima neotuđivo dostojanstvo;

– podsjetiti da svako dijete – rođeno i ono koje još raste u tijelu svoje majke – trebamo čuvati i štititi – kao naše najvrjednije bogatstvo, kao našu budućnost;

– istaknuti važnost društvene i ekonomske potpore obiteljima;

– potvrditi svoje očekivanje da se pruži konkretna pomoć svakoj ženi koja razmišlja o pobačaju iz ekonomskih razloga, zbog neinformiranosti ili pritiska okoline (što 75% žena navodi kao razlog za pobačaj);

– iskazati svoju solidarnost sa ženama koje su i majke – država ima obvezu osigurati konkretne mjere za bolje usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života!

Organizacija je ovakve manifestacije poprilično zahtjevna, stoga splitski organizacijski odbor poziva sve one koji žele na bilo kakav način pomoći organizaciji da popune obrazac prijave za volontiranje dostupan na linku ovdje.

Zaštita ljudskog života od neizmjerne je važnosti, stoga izdvojite dio svog vremena za volontiranje i aktivno sudjelovanje u obrani budućnosti. Za više informacija posjetite facebook stranicu Hod za život – Split.

Svaki život je bitan! Čekamo vas 20. svibnja!

Matej Sunara | Bitno.net