ŽIVOT BIRAJ

Hod za život ove godine bit će organiziran u čak pet hrvatskih gradova!

Hrvatski građani mogu hodati za život čak dvije subote – 18. svibnja u Osijeku i Rijeci, te 25. svibnja u Zagrebu, Splitu i prvi put u Zadru

Foto: Hod za život

“Ove godine prvi put organiziramo Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Osijeku, 18. svibnja, kada će Slavonija, Baranja i Srijem moći hodati za život”, rekla je Lidija Blagojević, koordinatorica Hoda za život u Osijeku, na konferenciji za medije u Osijeku.

Hrvatski građani mogu hodati za život čak dvije subote – 18. svibnja u Osijeku i Rijeci, te 25. svibnja u Zagrebu, Splitu i prvi put u Zadru, rekla je Blagojević.

“Temeljno ljudsko pravo je pravo svakog čovjeka na život i kao takvog trebamo ga štititi od začeća do prirodne smrti. Znanost potvrđuje da život svakog od nas počinje začećem”, rekla je dr. sc. Ljiljana Krstin, članica organizacijskog odbora Hoda za život u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je da žene ne znaju osnovne znanstvene činjenice. “Istraživanja pokazuju da velik broj žena uopće ne zna osnovne činjenice kao što je na primjer da djetetu već 18. dan kuca srce”, rekla je Krstin.

Zrinka Habjanović, koordinatorica Hoda za grad Valpovo, podijelila je detalje Hoda za život u Osijeku. “U subotu 18. svibnja okupljanje započinje u Parku Zrinjevac, u 10 sati kada će u radosnom ozračju povorka prolaziti Slavičekovom ulicom, Ulicom Hrvatske Republike i kroz Županijsku ulicu doći na Trg Ante Starčevića gdje će biti održan prigodni program. Predviđa se da će Hod za život kao i sam program završiti do 13 sati. Očekujemo da će nam se pridružiti mnogi naši sugrađani i ljudi iz okolnih mjesta jer je to prilika da svi zajedno pokažemo da je Slavonija za život”, rekla je Habjanović.

Blagojević je objasnila odakle ideja za Hod za život u Osijeku. “Prošle sam godine sa skupinom Slavonaca bila u Zagrebu i sudjelovala na Hodu za život. Svidjelo nam se radosno ozračje u kojem se izražava podrška svakom ljudskom životu – nerođenom i rođenom, trudnicama, ženama, majkama, očevima, obiteljima i jako mi je drago da će ove godine Slavonci, Baranjci i Srijemci u našoj dosta ispražnjenoj Slavoniji moći hodati za život u Slavoniji i zaštitu života svakog čovjeka”, rekla je.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 17. travnja 2019.

Možda vam se svidi