U IŠČEKIVANJU SUSRETA SA SVETIM OCEM

Grupa mladih iz Hrvatske otputovala na Svjetski susret mladih u Panami

Mladi hodočasnici danas dolaze u Panamu gdje će biti smješteni u obiteljima i radosno iščekivati susret sa Svetim Ocem Franjom

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Nekoliko mladih Zagrebačke nadbiskupije pridružilo se skupini hrvatskih hodočasnika koji će od 22. do 27. siječnja 2019. godine sudjelovati na Svjetskom susretu mladih u Panami.

Među devetnaestero mladih hodočasnika, predvođenim s. Darijom Bota iz splitske udruge mladih „Isus je put“ te povjerenikom za mlade Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivanom Valentićem je i Lucija Pavlinec iz Župe Pohoda Blažene Djevice Marije – Vinagora, koja je podijelila svoje dojmove s dosadašnjeg putovanja: „Trenutno se nalazimo u Queposu u Kostarici, nedaleko Nacionalnog parka ‘Manuel Antonio’, u čijim smo ljepotama ovog vikenda uživali. Mislimo na sve vas u Hrvatskoj, a posebno smo vas preporučili zagovoru Gospi od Guadalupe, čije smo svetište posjetili prošloga tjedna.“

Mladi hodočasnici protekli su tjedan proveli u Meksiku, gdje su uz spomenuto svetište Gospe od Guadalupe posjetili i Pueblu, grad s 365 crkava – po jednu za svaki dan u godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje je utiske s dosadašnjeg putovanja podijelio i vlč. Valentić, kojeg se posebno dojmio posjet svetištu u Guadalupeu: „Mise u Svetištu održavaju se svaki sat, a ono što me se posebno dojmilo je mnoštvo hodočasnika, od djece do umirovljenika, koji dolaze častiti našu Nebesku Majku.“ Istaknuo je kako je usprkos nezavidnoj ekonomskoj situaciji ovdašnjeg stanovništva vidljiva radost i otvorenost domaćina.

Mladi hodočasnici danas dolaze u Panamu gdje će biti smješteni u obiteljima i radosno iščekivati susret sa Svetim Ocem Franjom.

Zagrebačka nadbiskupija | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 22. siječnja 2019.

Možda vam se svidi