GROZD_Roditelji samo traze izbor a ne nametanje zdravstvenog odgoja

Udruga Glas roditelja za djecu – GROZD osvrnula se na navode ministra obrazovanja Željka Jovanovića, koji je izjavio da će inzistirati na provedbi kurikuluma zdravstvenog odgoja te da će oni koji ga se ne budu pridržavali biti sankcionirani. Udruga smatra kako ministar Jovanović ne želi čuti mišljenje roditelja.

– MZOS je u zdravstvenom odgoju preporučilo literaturu u kojoj se pozitivno govori o pornografiji, pedofiliji, homoseksualnom ponašanju i prostituciji. Sada kada su se roditelji, nastavnici i ravnatelji diljem Hrvatske pobunili protiv takvog programa, ministar Jovanović prijeti našoj djeci sankcijama, a savjesnim nastavnicima otkazima – stoji u priopćenju udruge GROZD.

Iz udruge dodaju kako “ministar koji ne želi čuti mišljenje roditelja, i na totalitaristički se način protivi javnoj raspravi, istovremeno dijeli cijeloj naciji lekcije o osobnoj slobodi, i obećava kako će kroz zdravstveni odgoj našu djecu podučavati otvorenoj i ravnopravnoj komunikaciji”.

– Jedino što roditelji traže je da se ovaj nestručan i ideološki impregniran program ne nameće njihovoj djeci kao obavezan već da im se pruži mogućnost izbora kvalitetnog zdravstvenog odgoja koji bi im pomagao, a ne odmagao u odgoju njihove djece – poručili su iz udruge GROZD.

Bitno.net