Foto: Shutterstock.com

Arcus Foundation, jedna od najmoćnijih i najaktivnijih organizacija koje se bave promicanjem LGBT agende, donirala je oko 200.000 dolara za nekoliko udruga katoličkog predznaka koje su usmjerene na kritiku i odbacivanje crkvenog nauka o homoseksualnosti i obitelji.

Kako je objavio Catholic News Service, koalicija koja je sastavljena od nekoliko takvih udruga poput Dignity USA, New Ways Ministry ili Call for Action, dobili su ovaj pristojan iznos novca kako bi unutar Katoličke Crkve lobirali za LGBT agendu. Donacija je dana u ožujku, a njezina svrha je, kako je iz Arcus Foundationa objašnjeno, da “podržava pro-LGBT vjernika da se suprotstave i utječu na nauk Katoličke Crkve i njezinih ultra-konzervativnih saveznika”. Pri tome, pojašnjava organizacija na svojoj stranici, a prenosi CNS, te će se udruge fokusirati na događanja poput nadolazeće Sinode o obitelji i raznih okupljanja katoličkih vjernika.

Koalicija po imenu The Equally Blessed (Jednako blagoslovljeni) već prikuplja dragovoljce koji bi trebali putovati na Svjetski dan obitelji koji će se iduće godine održati u Philadelphiji i tamo lobirati za promjenu crkvenog nauka o homoseksualnosti, obitelji i “rodnoj pravnopravnosti”. Već ranije njezini su članovi iz istih razloga putovali na Svjetski dan mladih koji se održao prošle godine u Brazilu.

Također, te udruge pažljivo prate zbivanja oko nadolazeće Sinode, pa je Dignity USA, nakon što su biskupi objavili dokument pripreme za Sinodu, isti kritizirali i naveli kako “ne pokazuje želju za promjenom štetnog nauka”. Dignity USA je također bila aktivna u kritikama na račun nadbiskupa San Francicsca Salvatorea Cordileonea koji je sudjelovao u maršu potpore za obitelj kao zajednicu muškarca i žene.

Inače, Arcus Fundacija je na razne lobističke aktivnosti diljem svijeta dala već 12 milijuna dolara. Organizacija je blisko povezana s administracijom američkog predsjednika Baracka Obame. Njezin izvršni direktor Kevin Jennings nekada je bio pomoćnik državnog tajnika za obrazovanje i šef ureda Bijele kuće za borbu protiv narkotika u školama. Jennings je nekadašnji srednjoškolski profesor koji iza sebe ima desetljeća gay aktivizma. Kako izvještava CNS, za vrijeme mandata u Obaminoj admnisitraciji bio je kritiziran zbog svojih programa u kojima su mnogi vidjeli neizravnu promociju gay agende u američkim školama.

G. An. | Bitno.net