Ove godine po prvi put u Hodu za život sudjelovali su i Riječani, a prizori koji stižu iz Rijeke doista su veličanstveni! Prekrasnu manifestaciju ljubavi prema životu nisu mogli narušiti ni aktivisti koji su u jednom trenutku pokušali zaustaviti povorku.

U “Hodu za život” koji se prvi put u subotu održao Rijeci, sudionici prosvjeda, među kojima je bilo mnogo obitelji s djecom, okupili su se na sredini Korza, noseći transparente na kojima je pisalo “Život je temeljno ljudsko pravo”, “Otkucaji srca djeteta čuju se 21. dan od začeća, mama tada još ne zna za trudnoću”, “Zanimljivo je da su svi koji se protive životu već rođeni”, “Nisam izbor nego dijete”, “Zaključak svih hrvatskih medicinskih fakulteta – život počinje začećem” i sl.

Sudionici hoda u zelenim, ružičastim, plavim i bijelim majicama i s balonima istih boja pjevajući su se uputili prema Ulici Ante Starčevića, ali je pred njih stalo nekoliko djevojaka s transparentom na kojem je pisalo “Što to ima u ljudima tužno da ulaze u tuđe slobode”, pri čemu je slovo “A” napisano u krugu, kao simbol anarhističkog pokreta. Zapriječile su prolaz ulicom te su pred njih stali pripadnici interventne policije kako ne bi došlo do izravnog kontakta sa sudionicima hoda, a potom su one sjele na tlo.

Hod za život Rijeka – Video sažetak

Pogledajte ove divne trenutke s današnjeg prvog u Hoda za život u povijesti grada Rijeke.

Objavljuje Hod za život – Rijeka u 19. svibnja 2018

Veći dio hodača je prošao kroz uski prolaz između djevojaka i zida, a članica organizacijskog odbora “Hoda za život” Blaženka Kulić zahtijevala je da policija oslobodi prolaz jer je riječ o prijavljenoj i dopuštenoj trasi manifestacije. Nakon što su djevojke odbile maknuti se, interventni policajci su ih odnijeli jednu po jednu u policijsko vozilo, kao i nekoliko mladića u njihovoj pratnji koji su verbalno napadali policajce.

Do krajnjeg odredišta “Hoda za život”, na Trgu bana Josipa Jelačića stigao je potom i ostatak sudionika hoda te je manifestacija završila glazbenim programom, a obraćanja sudionicima nije bilo.

Foto: Hod za život – Rijeka

Narod.hr | Bitno.net