Nadbiskup je ovih dana u obilasku poplavljenih područja na kojima ljudi nastoje vratiti život u normalu, a ove su fotografije nastale jučer u Rajevu Selu

Rajevo Selo, 21.05.2014 - Nadbiskup Djuro Hranic pomogao je seljanima u izvlacenju bika iz vode

Foto: Vlado Kos/Cropix

Područje Osječko-đakovačke nadbiskupije najteže je pogođeno poplavama (sela poput Rajeva Sela, Račinovaca i Gunje), a nadbiskup Đuro Hranić već je uputio okružnicu u kojoj je zahvalio svima na dosadašnjoj pomoći stradalima u poplavama i uputio sve crkvene i izvancrkvene institucije kako dalje mogu pomoći ljudima u tragediji koju proživljavaju.

Rajevo Selo, 21.05.2014 - Nadbiskup Djuro Hranic pomogao je seljanima u izvlacenju bika iz vode

Foto: Vlado Kos/Cropix

U okružnici, objavljenoj u ponedjeljak, nadbiskup je svima koji su pogođeni poplavom na području njegove nadbiskupije, kao i na područjima susjednih mjesnih Crkava u Hrvatskoj, BiH i Srbiji “očitovao duhovnu blizinu i molio za njih snagu Duha Krista raspetoga i uskrsloga”. Da svojim vjernicima želi biti blizu i na pomoći na svaki način, nadbiskup je pokazao i svojim obilaskom poplavljenih sela. Tamo se seljani bore s prikupljanjem stoke, a u Rajevu Selu, koje je u županjskom kraju bilo prvo na udaru vodene bujice nakon pucanja nasipa, nadbiskup je pomagao ljudima. Tako su i nastale ove fotografije na kojima nadbiskup pomaže izvući jednog bika iz vode i koje je napravio fotograf agencije Cropix Vlado Kos. Lijep primjer duhovnog pastira koji želi biti blizu svojim vjernicima u teškoćama kroz koje prolaze.

Hranic

G. An. | Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]