Eva Vukina studentica je Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i trenutno radi na diplomskom radu. Vrlo je talentirana i s velikom strašću, ljubavlju i srcem radi svoja umjetnička djela. Ovaj je tjedan dobila poticaj da naslika nešto u čast našim poginulim braniteljima, svim žrtvama rata, i našem herojskom gradu Vukovaru. Uz nastalu sliku napisala je i ovu dirljivu poruku:

“Gledam u Vukovaru lik Isusa koji je prolazio Kalvariju. Isusa koji je trpio odbačenost, nepravdu i patnju u krvi i suzama, s teškim križem na leđima, na kojem raspet umire. Ponovno isto proživljava gledajući Vukovar, kojeg razaraju neprijatelji zbog kojih slane suze teku po Njegovim otvorenim, krvavim ranama. O kako to boli! Bože, oprosti im jer ne znaju što čine! On je tu, suosjeća. Raspet je s njim. Gleda u nebo i vapi Bogu. Ispod križa evo Majke tješiteljice s glavom polegnutom na zemlju natopljenu suzama i rukama sklopljenim u molitvu. Opet osjeća onu istu bol u srcu. Svršeno je!

Došao je kraj patnjama, početak novog života. Grad mrtvih postaje gradom živih s novim domom na nebu.

O sveti Vukovaru, hvala ti što si dao svoj život za mene i ostatak Hrvatske. Neka ova ilustracija bude moj mali znak velike zahvalnosti ljudima koji su stradali u ratu i njihovim obiteljima. Blagoslovile vas Božje ruke i ruke naše nebeske Majke.”

Bitno.net