Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije, predvođeni koordinatoricom s. Smiljom Čirko, u sklopu redovite skrbi za stradale u potresu obišli su ovih dana one smještene u stambenim modulima i mobilnim kućama te podijelili više od 1000 božićnih paketa hrane i higijenskih potrepština kako bi se ovim najranjivijima barem malo olakšao život u nadolazećim božićnim danima.

I ovom prigodom u obilasku privremenih naselja pridružio im se i sisački biskup Vlado Košić kako bi stanovnicima uputio riječi utjehe i nade. Biskup je u susretu stanovnicima čestitao nadolazeći Božić i novu 2022. godinu sa željom da se što prije vrate u svoje domove.

Paketi za stradale osigurani su uz pomoć brojnih institucija i pojedinaca te redovitih Caritasovih zaliha. Tako je Caritas Dubrovačke biskupije u Glinu dostavio 460 paketa pomoći i 2 palete voća, koje je prikupio u akciji „Podijelimo radost Božića“, a koja se proteklog vikenda održavala na Pilama u Dubrovniku. Župa sv. Petra apostola u Zaprešiću na inicijativu Udruge Stepinčeva oaza mira zajedno sa župljanima i školarcima OŠ Antuna Augustinčić kroz akciju „Obitelj za obitelj Banovine” dostavili su više od 300 paketa, a ovoj akciji pridružile su se i župe Đakovačkog dekanata, djeca i djelatnici Dječjeg vrtića Smilje iz Šibenika, Podravka d.o.o., Biljarski klub „8 ball“ iz Sesveta te više škola s područja Sisačke biskupije.

Posebno se mislilo na najmlađe pa je tako skupina volonterki iz Zagreba zajedno s tvrtkom Domus d.o.o. ispunila želje djeci iz 32 obitelji koje se nalaze u kontejnerskim naseljima, a 300 paketa je podijeljeno učenicima osnovnih škola.

Ovih dana Caritas je i tradicionalno podijelio božićne pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepština za 520 svojim redovitih korisnika.