VIROVITICA

Drugo izdanje Festivala radosne kulture – FRKA

Nakon vrlo uspješnoga i odlično posjećenog prvog izdanja FRKE, ove godine taj neovisni festival kulture ide korak dalje: FRKA u Virovitici trajat će dvanaest dana, uz još raznolikiji izbor tema i izvođača.

frka2

Virovitički Centar civilnih inicijativa „Spajalica“ najavljuje drugo izdanje Festivala radosne kulture (FRKA) u Virovitici.

Nakon vrlo uspješnoga i odlično posjećenog prvog izdanja FRKE, ove godine taj neovisni festival kulture ide korak dalje: FRKA u Virovitici trajat će dvanaest dana, uz još raznolikiji izbor tema i izvođača. Organizatori imaju namjeru ponovo uzburkati duhove i prodrmati domaću kulturnu kolotečinu novim i zanimljivim ljudima, koji nude svježe i jasne pozitivne stavove, a u svojem se radu ističu izvrsnošću i originalnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ambiciozno koncipirani program, koji između ostaloga uključuje najgledaniju kazališnu predstavu u Hrvatskoj 2015. godine, dvije predstave ovjenčane nagradama s PIFF-a 2013. i 2014. godine, znamenitoga britanskog povjesničara i diplomata, tu su još i najbolji pjevački zbor jugoistočne Europe, peterostruki osvajač „Porina“ Pavao Mašić, uz nekoliko novih mladih zvijezda ozbiljne glazbe, te ugledni hrvatski znanstvenici i intelektualci, koji će progovoriti o temama važnim za budućnost Hrvatske.

Nadamo se da će FRKA gradu Virovitici i ove godine osim obilja novih sadržaja, priskrbiti i titulu novoga kulturnog središta, jer je program po mnogočemu jedinstven i neusporediv s bilo kojom drugom manifestacijom. Organizatori su posve sigurni da ovako osmišljena manifestacija ima budućnost, i da će ponovo pokazati da u Hrvatskoj postoji jedna živa i bogata „radosna kultura“ koja promiče općeljudske i humane vrijednosti, nasuprot preglasnoj i nametljivoj paradigmi, koja se kroz medije nameće kao glavni tok hrvatske kulture.

Program festivala možete naći na web-stranici: www.frka.com.hr.

Bitno.net

 


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 2. travnja 2016.

Možda vam se svidi