Dobrotvorna udruga Marijini obroci (Mary’s Meals), koja je osnovana u Škotskoj no ima podružnicu i u Hrvatskoj, nedavno je probila granicu od dva milijuna djece u 19 zemalja kojoj svaki dan osigurava obrok.

“Danas, dva milijuna djece jedu Marijin obrok u svojim školama. Kada smo se otisnuli na ovo putovanje prije gotovo 30 godina, bili smo zapanjeni dobrotom donatora”, rekao je utemeljitelj Marijinih obroka Magnus MacFarlane-Barrow.

“2019. godine, moja Julie i ja otputovali smo u Hrvatsku na desetu godišnjicu Marijinih obroka ondje”, rekao je MacFarlane-Barrow za Scottish Sun.

Uživali smo u predivnoj večeri uz pjesmu i ples u Slavonskom Brodu, gradu koji smo posljednji put posjetili gotovo trideset godina ranije kada je bio rastrgan ratom i dom tisućama izbjeglica, nastavio je.

Dres je nosio potpis Luke Modrića, koji je te godine i službeno bio najboljim nogometašem svijeta.

“On i njegova obitelj pomažu Marijinim obrocima dijelom i zato što su i sami bili izbjeglice u Zadru kada smo Julie i ja ondje dostavljali pomoć”, prisjetio se MacFarlane-Barrow. “Nismo mogli ni slutiti da se među gomilom djece nalazi i jedno koje će izrasti u svjetsku superzvijezdu.”

Zahvaljujem vam svim srcem u ime te djece, za svaki vaš napor i svaki dar, dodao je utemeljitelj Marijinih obroka i zaključio: “Hvala vam i, molim vas, nastavimo tako i dalje.”