Capture

Nakon što je u četvrtak Splitsko-makarska nadbiskupija objavila kako će prilikom održavanja Ultra festivala u Splitu, jednog od najpoznatijih festivala na svijetu, “otvoriti vrata” svojih crkava za “molitvu i sakrament pomirenja”, danas su se pojavile informacije koje potvrđuju kako je skupina vjernika napravila i korak dalje.

Na internetu, na Facebook stranici zajednice Srce Isusovo, pojavio se video koji prikazuje mlade volontere koji evangeliziraju na ulicama Splita tijekom Ultra festivala.

Kako doznajemo, u cijelu akciju uključeni su članovi nekoliko molitvenih zajednica iz cijele Hrvatske (Srce Isusovo, Božja pobjeda, Nanovo rođeni, SKAC-Split…), s duhovnim vodstvom svećenika koji im pomažu (među njima je i salezijanac Damir Stojić kojega možete vidjeti u videu).

Očito, mnogi su mladi vjernici Ultru prepoznali kao odličnu priliku za svjedočenje Radosne vijesti i onoga što je Bog učinio u njihovim životima.

Jučer su tako na splitskim ulicama volonteri slavili Boga, molili za ljude te upućivali one koji su to željeli u crkvu gdje se vodilo slavljenje i gdje je bila organizirana ispovijed. Tako će to biti do konca festivala čiji je službeni početak jučer odgođen, ali njegovi posjetitelji već su na ulicama.

Inicijativa je, doznajemo, krenula prije nekoliko mjeseci, a volonteri (njih 10-15) koji sudjeluju u njoj duhovno su se pripremali za to u Splitu. Neki od volontera imaju iza sebe iskustvo takvog tipa evangelizacije koje su dobili evangelizirajući na Olimpijskim igrama u Londonu.

Slična akcija organizirana je nedavno u Rijeci o čemu smo pisali OVDJE.

Slične evangelizatorske akcije rade se i u inozemstvu, a o njima je naš portal već pisao (pogledajte OVDJE).

Dodajmo samo kako je u četvrtak nadbiskup Marin Barišić predvodio koncelebrirano euharistijsko slavlje, u crkvi Gospe od Zdravlja, za “mlade vjernike – volontere koji će za vrijeme Ultra Europe festivala u Splitu otvorena srca biti prisutni među mladima kako bi svjedočili kršćansku nadu”.

ULTRA

Posted by ” Srce Isusovo ” Molitvena zajednica on 15. srpnja 2016

Bitno.net