Na Svetom Arhijerejskom Saboru, održanom u Beogradu od 14. do 20. svibnja, za novog administratora Eparhije zagrebačko-ljubljanske, izabran je Episkop buenosaireski i južno-centralnoamerički Kirilo (Bojović). Time je on na tom mjestu naslijedio Njegovu Svetost Patrijarha srpskog Porfirija.

U nastavku donosimo biografiju vladike Kirila.

Kiril (u svijetu Milan) Bojović rodio se 4. veljače 1969. godine u Podgorici, kao peto dijete Radula i Zorke (rođene Jovanović).

Osmogodišnju i srednju školu (gimnaziju „Petar I Petrović Njegoš“) završio je u Danilovgradu.

Prirodno-matematički fakultet Sveučilišta u Podgorici, završio je 1992. godine. Sljedeće, 1993. godine, na PMF-u u Beogradu, upisao je postdiplomski studij koje je završio 3 godine kasnije, obranom magistarskog rada na temu „Grupe holonomija i kompleksne povezanosti“.

Bio je asistent Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici od 1993. do 2000. godine.

U razdoblju od 1. veljače 1998. do 1. veljače 1999. bio je na specijalizaciji na sveučilištu „Lomonosov“ – MGU, u Moskvi.

Više godina bio je član Crkvenog odbora Crkvene općine podgoričke.

Krajem 2000. godine dobrovoljno je dao ostavku na posao na fakultetu u Podgorici i, po blagoslovu Arhiepiskopa cetinjskog i Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, postao je iskušenik Cetinjskog manastira.

Uoči Petrovdana (11. srpnja) 2004. godine, vladika Amfilohije postrigao ga je u monaštvo sa imenom Kiril. Iste godine na Božić, mitropolit Amfilohije rukopoložio ga je u čin jerođakona.

Naredne, 2005. godine, upisao je Moskovsku duhovnu akademiju, na kojoj je i diplomirao 2008. godine, obranivši kandidatsku disertaciju na temu „Mitropolit Petar II Petrović Njegoš kao kršćanski filozof“. Tokom trogodišnjeg boravka u Moskvi završio je i petogodišnju Moskovsku duhovnu seminariju.

Po povratku u Crnu Goru bio je glavni urednik časopisa „Svetigora“ Mitropolije crnogorsko-primorske i koordinator nastave vjeronauka u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Od 2009. godine obavljao je službu profesora Svetog Pisma Novog Zavjeta i odgojitelja Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog.

Studiranje je nastavio na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu izradom doktorske disertacije pod nazivom „Eklisiologija Svetog Filareta Moskovskog“.

Od 2014. do 2016. godine bio je arhijerejski zamjenik u Eparhiji buenosaireskoj i južnocentralnoameričkoj. U svibnju 2016. izabran je za episkopa eparhije čije je sjedište u Buenos Airesu.

Sveti Arhijerejski Sabor Srpske Pravoslavne Crkve, održan u svibnju 2023. godine, izabrao ga je za administratora upražnjene Eparhije zagrebačko-ljubljanske, čime je na tom mjestu naslijedio Njegovu Svetost Patrijarha Porfirija.

Govori ruski i španjolski jezik, a služi se engleskim, starogrčkim i latinskim jezikom.