Studenti osječkog Sveučilišta okupljeni u DUHOS kreirali su DUHOS aplikaciju s duhovnim sadržajem kako bi zajedno molili te i druge potaknuli na molitvu.

Aplikaciju je od 18. listopada moguće preuzeti preko Google Playa, a sadrži molitve i pobožnosti, novosti, pitanja i odgovore, tekstove i akorde pjesama duhovne glazbe te informacije o događajima koje organizira DUHOS.

U opisu aplikacije stoji kako je riječ o modernoj i brzoj aplikaciji koja pomaže u duhovnom rastu.

Povjerenik za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i studentski kapelan vlč. Mario Žigman predstavljajući aplikaciju putem društvenih mreža proučio je: „Unazad godinu dana naši su studenti marljivo radili osmišljavajući, kreirajući i stvarajući nešto što bi pomoglo mladom čovjeku da što lakše dođe do svih informacija koje bi koristile njegovoj intelektualnoj i duhovnoj izgradnji.”

“Da bismo Božju riječ donijeli do što većeg broja mladih ljudi naši su studenti stvorili DUHOS aplikaciju koja ima cilj evangelizirati, informirati i formirati. Osluškujući riječi pape u miru Benedikta XVI. takve su tehnologije pravi dar ljudskome rodu. Taj dar želimo podijeliti s vama kako bismo na takav način svi zajedno postali jedna obitelj, kojoj je isto poslanje – naučiti ljubiti i tu ljubav svjedočiti u svome životu. Odazovimo se na poziv pape u miru Benedikta XVI. kako bismo svjedočanstvo svoje vjere ponijeli u digitalni svijet, no, ne samo u digitalni svijet već i u osobni život provodeći u djelo ljubav koja gradi jedinstvo, slobodu i čovjekov identitet.“