Duh

„Moram reći da se mladi s puno ljubavi i entuzijazma pripremaju za Susret hrvatske katoličke mladeži“, rekao je biskup Košić.

U razgovoru za Laudato.hr, pojasnio je da će volonteri na označenim mjestima dočekivati autobuse i ulaziti u njih. Naime, svaki autobus će imati jednog voditelja koji će nakon prije i nakon susreta biti s mladima.

„Prije samog susreta sisački domaćini vodit će mlade u razgledavanje Siska te potom na pretprogram i program,  a nakon misnog slavlja mladi će se uputiti prema svom odredištu u župu gdje će biti smješteni“, nadodao je.

Od susreta mladih biskup Košić očekuje buđenje mladih.

„Od onih koji su već uključeni u brojne aktivnosti očekujem da se ohrabre za daljnje aktivnosti, a od onih koji su pozaspali da se uključe u rad svojih župa naše biskupije. Buđenje se trenutno događa na razini čitave Crkve. U organizaciju susreta uključene su obitelji koje sudjeluju u pripremi misnog slavlja kao i zajedničkog ručka s mladima koje će ugostiti“, naglasio je sisački biskup.

Biskup Košić još je jednom pozvao mlade Sisačke biskupije da se uključe u pripremu i samu realizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži te da se susretnu s mladima koji dolaze iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Hrvatskih katoličkih misija iz cijele Europe.

Također, istaknuo je da su se u Sisačkoj biskupiji organizirala prigodna kulturna događanja u povodu Susreta hrvatske katoličke mladeži u Sisku kako bi što više ljudi doznali za ljepotu i duh toga hrvatskog kraja.

Detaljnije o programu susreta u Sisku pročitajte ovdje.

Laudato.hr