Između dva zvonika zagrebačke katedrale večeras je nakratko zasjala Betlehemska zvijezda. Spektakl nije trajao dugo, ali je ostavio bez daha sve koji su to vidjeli.

Kako javlja HRT, koreografija se prije izvođenja isprobala nekoliko puta, a pripreme za ovu zahtjevnu izvedbu trajale su tjedan dana.

“Svaki put je veliki problem za dron show od kuda poletjeti, jer po pravilu bi dron od drona trebao biti odmaknut minimalno 2 metra, zbog nekih vremenskih uvjeta, vjetra, zapuha koji se znaju dogoditi i svaki vjetar koji puhne pomakne dron u stranu”, ističe Nikola Koletić, koreograf za dronove.

Mnogi građani bili su oduševljeni.

“Vidjeli smo dronove kako su bili u formaciji kvadrata i onda su se dizali u zvijezdu. Jako je bilo lijepo. Prekrasno stvarno, svaka čast na ideji, na svemu.”

I zagrebački pomoćni biskup svjedočio je nesvakidašnjem prizoru.

“Večeras se spajaju najudaljenija nebeska prostranstva i naše čežnje pohranjene u skrovitosti srca”, rekao je monsinjor Ivan Šaško.

Sjajna zvijezda donijela je duh Božića i ugrijala srca mnogima, baš kao i u doba Isusova rođenja, kada je pokazala put mudracima, prenosi HRT.