„Stepinac u rukama mladih kipara“ naziv je događaja koji će se uoči proslave spomendana bl. Alojzija Stepinca u organizaciji Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije i Mladih kipara Zagreba održati danas, u subotu, 4. veljače 2017. godine.

U prizemlju Nadbiskupskog dvora u prostorima nekadašnjeg Caritasa, četvorica studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu – Adrian Marok, Luka Krešimir Stipić, Petar Ćujo i Ivan Nestić – tehnikom modeliranja u glini prenijet će svoj umjetnički doživljaj blaženika te izraditi 2 biste (portreta) i 2 figure bl. Alojzija Stepinca.

Događaj je otvoren za javnost, a svi zainteresirani mogu doći poslije 11 sati u prizemlje Nadbiskupskog dvora, s desne strane zagrebačke katedrale.

Kako su izvijestili na Facebook profilu Zagrebačke nadbiskupije Luka, Adrian, Petar i Ivan u iduća će dva dana izraditi dvije biste i dvije figure bl. Alojzija Stepinca. Tri biste su već rezervirane, a četvrtu će nadbiskupija darovati instituciji/ustanovi/organizaciji/župi po odabiru vjernika. Vjernici svoje prijedloge mogu ostaviti u komentarima. Natječaj traje do subote, 4. veljače u 19 sati.

Stepinac u rukama mladih kipara – naziv je projekta koji smo pokrenuli zajedno s MKZ Mladi kipari Zagreba uoči #Stepinč…

Posted by Zagrebačka nadbiskupija on 3. veljače 2017

Bitno.net