Ravnateljica Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu Ljuba Duvnjak i duhovnici Matija Pavlaković i Petar Mlakar, duboko potreseni smrću učenice Anamarije Carević, stradale u potresu u Zagrebu, uime svih profesora i djelatnika Škole izrazili su kršćansku sućut njezinoj obitelji i svima koji su joj životom bili bliski.

-Pročitajte više: Posljednja zadaća poginule Anamarije: Hvala ti, Isuse, što jesi i uvijek ćeš biti moj jedini najbolji prijatelj 

„Iz razloga samo njemu znanih, Gospodin je nježni cvijet njezina života presadio u svoj nebeski vrt, dopustivši da padne kao jedina žrtva nedjeljnog potresa. Iako ne razumijemo vjerujemo da je On i dalje dobar i milosrdni Otac, koji nas nikada ne napušta, a posebno ne kada patnja svom snagom pohodi naš život. Isus je zaplakao na grobu svog prijatelja Lazara, ali te suze zamijenio je uskoro Njegov osmijeh kada je Lazar uskrsnuo. Vjerujemo da je naša draga Anamarija taj Isusov osmijeh također ugledala i da mu već sada u raju pjeva Slavu kao što je to voljela činiti u svojoj župnoj zajednici na zemlji. Neka vjera da je na njezinu licu sada blaženi osmijeh vječnog spasenja, ublaži bol zbog iznenadnog rastanka i naše suze preobrazi u smireno zahvaljivanje za dar njezina života“, napisali su ravnateljica Ljuba Duvnjak i duhovnici Pavlaković i Mlakar u brzojavu sućuti.

IKA | Bitno.net